Hamšík nyolcadszor lett az év futballistája Szlovákiában

Marek Hamšík

Marek Hamšík sorozatban hatodszor, összesen nyolcadszor lett az év legjobb futballistája Szlovákiában. A Nápolyban legendává lett, immár Kínában játszó középpályás a somorjai gálaest után válaszolt a sajtó kérdéseire. 
 

Ahogy egy évvel ezelőtt, a 2018-as év értékelésekor is Marek Hamšík, Milan Škriniar, Stanislav Lobotka volt az első három sorrendje az Év futballistája-ankéton. Nehezebb volt most megszerezni a trófeát, mint egy éve?
Megvédeni egy címet mindig nehezebb, mint először megszerezni, úgyhogy évről évre nehezebb a dolgom. Škrinka és Stanley már a sarkamban vannak, övék a jövő. Škriniar kiváló formában játszik az olasz bajnokságban, és Európa legjobb középhátvédei közé tartozik, Lobotka pedig a spanyol ligában bizonyítja nagyszerű képességeit. 

A pódiumon állva viccesen megjegyezte, azzal, hogy januárban Nápolyból a kínai Ta-lien I-fang együtteséhez távozott, lehet, hogy elúszott az esélye az újabb ankétgyőzelemre…
Ezzel számolni kell, nem járok a fellegekben. Ez az átigazolás megszakíthatja a trófeáim sorát. De ki tudja, ha a kínai bajnokságban lövök 30 gólt, akkor talán ismét megnyerhetem az ankétot.

A korábbi években mindig nagy célként nevezte meg az olasz bajnoki címet, de ez az álma végül nem teljesült. Most mik a vágyai?
Még nem voltam soha bajnok, úgyhogy bízom benne, hogy talán Kínában összejöhet. Igaz, ez a klub szinte még alakulófélben van, de a klubelnöknek az a célja, hogy öt éven belül meghatározó egyesület legyen Kínában és egész Ázsiában is. Komoly átigazolásokat hajtottak végre, Európából és Kínából is remek játékosokat hoztak, úgyhogy bizakodom.

Hat éve uralja az Év futballistája-ankétot, azóta gyakorlatilag Hamšík-korszakról beszélhetünk. Mit jelent ez önnek?
Ez valami hihetetlen, korábban sosem álmodtam erről. Talán most még nem is tudatosítom annyira, de ahogyan telnek az évnek, úgy fogom még inkább értékelni, mit értem el. Nagyon büszke vagyok, nagy megtiszteltetés átvenni ezt a trófeát.

Pedig már hozzászokhatott az érzéshez…
De az ilyesmit nem lehet megszokni vagy megunni, ez mindig különleges pillanat.

Mit tart a legnagyobb 2018-as sikerének?
A Napoli sajnos most is csak a második helyen végzett a bajnokságban a Juventus mögött. De megdöntöttem Maradona rekordját a Napoli színeiben játszott meccsek tekintetében, és nagyszerű mérkőzéseket játszottunk a Bajnokok Ligájában is, például a Liverpool vagy a Paris Saint-Germain ellen. Tényleg sikeres szezon volt. 

Mik a 2019-es célkitűzései?
Szeretnék mielőbb gólt rúgni a kínai bajnokságban, a válogatottal pedig megpróbáljuk kiharcolni az Eb-szereplést. Azért is szeretnék még válogatott lenni, mert szeretnék újra hasonló örömet átélni, mint amilyet már kétszer megtapasztalhattunk, amikor kijutottunk a 2010-es vb-re, aztán a 2016-os Eb-re. Most is mindent meg fogunk tenni a sikerért, még ha tudjuk is, hogy nem lesz könnyű út. ⋌(bt)

Érdekes

A díjazottak

A év játékosa:
1. Marek Hamšík (Napoli) 350 pont,
2. Milan Škriniar (Internazionale) 314 pont
3. Stanislav Lobotka (Celta Vigo) 268 pont

Peter Dubovský-díj 
(a legjobb 21 éven aluli játékos):
1. Dávid Hancko (Fiorentina) 16 pont
2. Samuel Mráz (Empoli) 6 pont

Az év edzője
1. Nestor El Maestro (Spartak Trnava) 60 pont
2. Martin Ševela (Slovan Bratislava) 44 pont
3. Vladimír Weiss (grúz válogatott) 36 pont

Szurkolói ankét:
Milan Škriniar

Legjobb női játékos:
Dominika Škorvánková (Bayern München)

A Fortuna Liga legjobbjai: 
1. Boris Godál (Trnava) 47 pont
2. Andraz Sporar (Slovan) 46 pont
3. Moha (Slovan) 35 pont

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?