Hamilton magabiztos győzelme

Németország |

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es világbajnokság tizedik futamát, a Német Nagydíjat, sikerével egyedül áll az élen a pontversenyben.

A brazil Nelson Piquet (Renault), az F1 22 éves újonca végzett a második helyen - ez pályafutása első dobogós helyezése -, mögötte honfitársa, Felipe Massa (Ferrari) ért a célba. Összetettben Hamilton - aki idei negyedik győzelmét aratta - 58 ponttal vezet, Massa 54-gyel követi, a vb-címvédő finn Kimi Räikkönen (Ferrari) pedig 51-gyel a harmadik. A rajtnál az első három versenyző sorrendje nem változott Hamilton meglépett, Massa pedig tartotta második helyét Heikki Kovalainennel (McLaren-Mercedes) szemben. Robert Kubica (BMW-Sauber) viszont a hetedikről feljött Massa mögé, miközben a hatodik kockából startoló Räikkönen eggyel hátrébb csúszott, igaz a negyedik körben visszaszerezte pozícióját. Hamilton, Massa, Kovalainen, Kubica, Jarno Trulli (Toyota), Räikkönen volt a sorrend. Hamilton folyamatosan nagyon gyors köröket teljesített, ennek következtében jelentős előnyre tett szert. A 18. körben megkezdődtek a kerékcserék, először Hamilton jött ki, s mire mindenki váltott, ismét az élen haladt. A boxkiállások után Hamilton, Massa, Kovalainen, Kubica, Räikkönen, Trulli sorrendben köröztek az élcsoport versenyzői. Harmincegy körrel a vége előtt Timo Glock hatalmasat bukott, Toyotája jobb hátsó kereke leszakadt, amikor ráhajtott a kerékvetőre, a kocsi megpördült, és oldalt-háttal a belső falnak csapódott, majd ismét keresztül csúszva a pályán a túloldalon állt meg. A német pilóta saját lábán szállt ki az autóból, de a derekát fogta, miközben támogatták. Bejött a biztonsági autó. Huszonhat kör volt hátra, amikor kiment a pályáról a safety car. Hamilton, Nick Heidfeld (BMW-Sauber), Piquet, Massa, Kubica, Kovalainen követte egymást az élen, ám nem sokkal később Kovalainen Kubica elé került. Az első három helyezett csak egyszer volt kint a boxban, a közvetlenül utánuk következők viszont már kétszer. Hamilton továbbra is gyorsan haladt, ismét növelte előnyét. Tizennyolc körrel a vége előtt kereket cserélt, és az ötödik helyre jött vissza csapattársa, Kovalainen mögé, nem sokkal később azonban már negyedik volt. Heidfeld, Piquet, Massa, Hamilton Kovalainen és Kubica autózott az élcsoportban, aztán Heidfeld is a boxba ment. Tizenegy körrel a vége előtt Hamilton megelőzte Massát, már csak Piquet ment előtte, de nem sokáig, pár perccel később a brit visszakerült az élre. Hamilton, Piquet, Massa, Heidfeld, Kovalainen, Räikkönen sorrend alakult ki az élen, és ez már nem is változott. (MTI)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?