Hamed mégis visszatér?

Budapest. Prince Naseem Hamed legutóbb 2001 áprilisában lépett a kötelek közé, ám elképzelhető, hogy egy év után véget vet az önként vállalt kényszerpihenőjének.

Budapest. Prince Naseem Hamed legutóbb 2001 áprilisában lépett a kötelek közé, ám elképzelhető, hogy egy év után véget vet az önként vállalt kényszerpihenőjének. A tavaly Marco Antonio Barrérától pontozással kikapó, és ezzel a veretlenségének búcsút mondó „Herceg” három mérkőzésről szóló szerződést kötött az HBO-val, amely az idén tavasszal lép életbe. A megállapodásban benne van egy olyan összecsapás is, amelyen a brit bunyós összemérheti az erejét a március 2-i mexikói szuperütközet, az Erik Morales–Barrera csata győztesével.

Sokkal érdekesebb azonban, hogy ki ellen kezdi meg a menetelését Hamed. Az elképzelések szerint Manuel Calvo, az EBU (Európai Bokszunió) pehelysúlyú spanyol bajnoka lesz a WBO (Boksz Világszervezet) egykori királyának következő riválisa, azonban a találkozóról még semmiféle szerződést sem kötöttek a felek. Egy internetes forrás azt írta, hogy amennyiben nem jön össze a randevú a hispánnal, akkor Kovács István is a képbe kerülhet.

Annak ellenére, hogy az első variáció sokkal valószínűbb, érdemes megvizsgálni a második, feltehetően Riath Hamed, Prince bátyja és menedzsere által felvetett lehetőséget is. Mint ismeretes, Kokó és klubja, az Universum Box-Promotion 2000-ben folyamatosan bombázta ajánlatával a brit bokszolót, aki azonban nem volt hajlandó kötélnek állni, inkább lemondott a világbajnoki övéről, amelyet aztán Kovács 2001 januárjában megkaparintott, majd júniusban elveszített. Kétségtelen, hogy ha a magyar pehelysúlyú szeretne visszakapaszkodni az elitbe, akkor Hamed legyőzése tökéletes lenne ezen az úton. Dámosy Zsolt, Kokó menedzsere továbbra is fenntartja, hogy Hamed az álmuk. Dámosy ugyanakkor jelezte, ő jelenleg Ausztriában síel, míg Kovács Afrikában nyaral, így semmit sem tudnak erről az ügyről. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?