Halmai Gábor nem tér vissza

Budapest. Nemet mondott Gellei Imrének, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának Halmai Gábor. Pedig az edző szeretné, ha a Hapoel Tel-Aviv középpályása visszatérne, ám Halmai azt mondja: ő nem változtatja félévenként a véleményét.

Budapest. Nemet mondott Gellei Imrének, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának Halmai Gábor. Pedig az edző szeretné, ha a Hapoel Tel-Aviv középpályása visszatérne, ám Halmai azt mondja: ő nem változtatja félévenként a véleményét. Miért utasítottad vissza Gellei Imre meghívását?

Részben a korábbi kudarcok miatt. Nem titkolom, legyezte a hiúságomat, hogy amikor Gellei Imrét kinevezték szövetségi kapitánynak, telefonon többször is hívott a válogatottba. Olykor már nekem is kellemetlen volt elutasítanom, mert számított volna rám, de nem vagyok az az ember, aki egyszer nemet mond, majd fél év múlva meggondolja magát.

De eredetileg miért mondtad le a válogatottságot?

Azért, mert ötvennyolcszor voltam válogatott, és egyszer sem sikerült világversenyre kijutnunk. Csank János idején odaértünk a második helyre, de akkor jöttek a jugoszlávok. Ne is beszéljünk róla. Szóval, úgy voltam a tavaly véget ért vb-selejtezőkkel, hogy már korábban megfogadtam: amennyiben nem sikerül kijutnunk a világbajnokságra, akkor nem leszek többet válogatott. Hát ezért mondtam le, s most már csak szurkolok a csapat sikeréért.Hogyan látod az Eb-esélyeket?

Erről nem szívesen nyilatkozom, mindenesetre biztos vagyok benne, hogy nagy lökést adna a magyar futballnak, ha végre sikerülne vébére vagy Eb-re kijutnunk. Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban kínálkozik a lehetőség, hátha megkapjuk a 2008-as rendezés jogát. Innen, Izraelből el tudom mondani, milyen sokat jelentene a magyar focinak és egyáltalán az országnak.A Hapoel Tel-Aviv remek kupaszereplésével beírta nevét az európai futball nagykönyvébe. Mégis úgy tudom, hogy Pisont Istvánnal együtt távozni készülsz a csapattól. Miért?

Még egyéves szerződésem van a Hapoellal, szeretnek az emberek, szurkolók, vezetők, de ha nem változik gyökeresen a politikai helyzet, a mindennapi élet, akkor el kell gondolkodnom a jövőről. Feleségem van, két kisgyerekem, s a Hapoel vezetői is megérthetik, hogy aggódom értük. Az is lehet, hogy kitöltöm a hátralévő egy évet, de a legjobb az lenne, ha véget érnének a csatározások.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?