Haladás: tolatás

<p>Olvasóink már tudják, mi a cikk írásának pillanatában még nem, hogy bajnok lett-e vasárnap este a Videoton. Persze, gyakorlatilag már az. A Haladás pedig egyre nagyobb bajban van.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Lapzártánk előtt csak a lényeget nem tudjuk. A Videoton szombaton 2:1-re győzött a Debrecen vendégeként, így 14 pontos előnyt szerzett a második helyen álló Ferencvárossal szemben. A Fradi vasárnap este lépett pályára Pécsen, és a mérkőzés eredményétől függ, hogy a Vidi megszerezte-e a bajnoki címet. (Ha a Ferencváros nem verte meg a Pécset, a fehérváriaké a bajnoki aranyérem.) Egyébként a Fehérvár klubrekordot állított fel, a csapatnak – négy fordulóval a zárás előtt – 67 pontja van, minden eddiginél több.

Lássuk inkább az alsóházi szituációt, ami igencsak bonyolultnak tűnik. A kiesés még öt csapatot fenyeget: három megússza, kettő alászáll az NB II-be. Jelenleg a Diósgyőrben vereséget szenvedő Pápa (Szivics edző távozása után a DVTK megszerezte első tavaszi győzelmét) és a Haladás áll kiesőhelyen. Különösen a szombathelyiek mélyrepülése döbbenetes. A zöld-fehérek tavaly végig harcban álltak az Európa Liga-indulásért, most viszont búcsúzhatnak az élvonaltól. A formájuk nagyon rossz: a Haladás hétvégén kiesési rangadót bukott hazai pályán a Dunaújvárossal szemben, a vendégek többek között Eppel Márton mesterhármasának köszönhetően győztek 4:1-re. A Haladás mérlege az utolsó öt bajnokin: egy döntetlen, négy vereség, 4 rúgott és 19 kapott gól. Botrányos. Mint ahogy botrányos a Pápa helyzete is, a dunántúli csapat az utolsó 14 bajnokiján (ez majdnem egy fél szezon!) mindössze 5 pontot kapart össze.

A Haladás–Dunaújváros meccsnek különös hangulata lehetett. A hazaiaknál először ült a kispadon a megbízott tréner, Kuttor Attila, aki a találkozó után elismerte felelősségét a súlyos vereségben. A Dunaújváros trénereként pedig visszatért Szombathelyre Artner Tamás, aki a felnőtt csapatot öt éven keresztül irányította, az utánpótlásban pedig 16 évet töltött el. A szombathelyi szurkolók nem is felejtették el az extrénert: Artnert megtapsolták. A Hali egyébként egy ötéves szünet után 2008-ban tért vissza az élvonalba (majd rögtön története legjobb helyezését, a 3. helyet is elérte), s azóta megszakítás nélkül tagja az NB I-nek. S bár az új korszakban a 8. helynél rosszabb eredményt nem ért el a csapat, most kiesőhelyre csúszott vissza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?