Hajdu váltja Böhnt

<p>Budapest. Ideiglenesen Hajdu János váltja a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnt a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: Hajdút december végéig, ideiglenesen bízta meg a feladattal az elnökség, mert számítanak Böhn visszatérésére. A stáb változatlan, Hajdu segítője Siti Bea marad, ketten irányítják a nemzeti csapatot az év végi szerbiai világbajnokságon.

„Az első és legfontosabb, hogy innen is jobbulást és gyógyulást kívánjak Karl Erik Böhnnek, akit várunk vissza, és akiért nagyon szorítunk – kezdte mondandóját Vetési, majd azzal folytatta, hogy az augusztusi csontvelő-átültetése előtt álló norvég szakember jelenleg újabb kemoterápiás kezelést kap, hogy még jobban felkészítsék szervezetét a beavatkozásra. – Mindezek ellenére világos, hogy Böhn a decemberi világbajnokságra nem tud visszatérni a csapathoz. Olyan szakembert kerestünk Siti Bea mellé, aki rutinos, eredményes edző, komoly tekintély, s aki rövid időre is elvállalja megbízottként a szövetségi kapitányi munkát” – tette hozzá az elnök, aki szerint egyhangú döntéssel nevezték ki Hajdút.

Hajdu jelenleg a női juniorválogatottat készíti fel az augusztus 1-jén kezdődő dániai U19-es világbajnokságra. A felnőttegyüttessel a nyár végén kezdi meg a munkát, október 25. és 27. között Horvátország, Brazília és Norvégia részvételével négyes tornát rendeznek Magyarországon.

„Az elmúlt öt évben már kétszer kerültem olyan helyzetbe, hogy beugróként kellett egy válogatottat irányítanom. Most nem vagyok boldog, nem örülök ennek a feladatnak, mert a csapat szépen együtt volt, és szép eredményeket ért el. A megbízatást nagy megtiszteltetésnek érzem, mert tudom, hogy sok magyar edző is alkalmas lenne a feladatra – fogalmazott Hajdu. – Először Siti Bea keresett meg, és bár először azt hittem, hogy a segítőjének szeretne felkérni, ő úgy érezte, még nem elég érett a kapitányi feladatra.”

Siti elmondta, örül Hajdu kinevezésének, akinek különösen a nyitottságát és nagy tapasztalatát emelte ki. A másodedző hozzátette, Hajdúval tovább tudják majd vinni azokat a változtatásokat, amelyeket Böhn hajtott végre a válogatottnál.

Az 59 éves Hajdu János, a szövetség korábbi szakmai igazgatója volt már mind a női, mind a férfiválogatott kapitánya. 2008-ban, a pekingi olimpia selejtezőjén ő dirigálta a női együttest, amellyel az ötkarikás játékokon negyedik lett. Két héttel később már a férfiválogatottat irányította, a csapat pedig a 2009. januári horvátországi világbajnokságon a hatodik helyen végzett. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?