Habibulinnak köszönhetik a győzelmet

Los Angeles. A hét végén rendezték az 52. hagyományos NHL All Star-gálát, amelyet a Világválogatott nyert meg 8:5 arányban. A győztes csapatban két szlovák hokis is szerepelt, Žigmund Pálffy és Pavol Demitra, pontot azonban nem szereztek.
Damphouse már a 35.

Roy kapus bravúrosan hárítja a finn Selänne bombájátTASR/AP-felvétel Los Angeles. A hét végén rendezték az 52. hagyományos NHL All Star-gálát, amelyet a Világválogatott nyert meg 8:5 arányban. A győztes csapatban két szlovák hokis is szerepelt, Žigmund Pálffy és Pavol Demitra, pontot azonban nem szereztek.

Damphouse már a 35. másodpercben a hálóba talált, 1950 óta ez volt a gála leggyorsabb gólja. A San Jose középcsatára a 11. percben is hallatott magáról, gólpasszt adott Jovanovskinak. A finn Selänne 2:1-re csökkentette a Világválogatott hátrányát, de két perc múlva ismét két góllal vezettek az amerikaiak. Első gólját lőtte a hagyományos összecsapáson a chicagói Eric Daze, akit a meccs leghasznosabb játékosának nyilvánítottak. Roenick szerint azonban ezt a kitüntetést jobban megérdemelte volna Nyikolaj Habibulin, az orosz kapus a 3. harmadban 20 lövést semlegesített.

Az első játékrész ugyanúgy végződött, mint a második, az észak-amerikaiak győzelmével. A harmadikban azonban Habibulin állt a kapuba, s attól kezdve csak a Világválogatott lőtt gólt, megfordította a meccs állását, s végül 8:5 arányban nyert. Nem ment a játék a szlovák kettősnek, Pavol Demitrának és Žigmund Pálffynak. Hiába biztatta Pálffyt a hazai közönség, a jégen töltött 15 perc során csak két sikertelen lövése volt. Demitra Lindströmmel együtt egyszer sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.

VILÁGVÁLOGATOTT–ÉSZAK-AMERIKA 5:8 (2:3, 1:2,. 5:0), gólütők: Selänne (14., 17.), Näslund (26., 59.), Knutsen (48.), Fjodorov (57.), Zsamnov (60.), Kapanen (60.), ill. Damphouse (1.), Jovanovski (11.), Daze (16., 32.), Lemieux (23.). Kiállítások 0:0, kapura tartó lövések 39:50; 19 000 néző. ÉSZAK-AMERIKA: Roy (Theodore, Burke)–Pronger, Blake, Chelios, Leetch, Redden, Jovanovski–Nolan, Damphousse, Shanahan–Lemieux, Sakic, Kariya– Iginla, Roenick, Daze–Parrish, Thornton, York. VILÁGVÁLOGATOTT: Hašek (Salo, Habibulin)– Lindström, Ozolins, Kaberle, Modrý, Goncsar, Zsitnyik–Jágr, Fjodorov, Selänne–Näslund, Sundin, Knutsen–Kapanen, Jasin, Zsamnov –Pálffy, Demitra, Eliáš.

A nagy meccs előtt először került sor a fiatal csillagok összecsapására, olyan hokisok léptek jégre, akik huszonöt évnél fiatalabbak, s első szerződés áll mögöttük. Az NHL vezetői két együttest állítottak össze, az egyik Jim Fox edző, a másik Barry Melros irányította. A találkozót Melros edző csapata nyerte 13:7 arányban, az együttes csillaga az orosz Ilja Kovalcsuk volt, akit az idén az első helyről draftoltak. A még csak 18 esztendős atlantai csatár hat gólt lőtt. A vesztes kollektívában szóhoz jutott a szlovák Marián Gáborík is, de csak egy gólpasszig jutott.

Az All Star-gála keretében rendezték az NHL legendáinak mérkőzését az 1980-ban olimpiai bajnokságot nyert csapat ellen. Az öregfiúk között helyet kapott Peter Šťastný is, a bemutató mérkőzés 12:12 arányú döntetlen eredményt hozott.

Ügyességi versenyt rendeztek a gála előtt, s ebben ugyancsak a Világválogatott nyert, méghozzá 12:11 arányban. Több szám is szerepelt a műsoron, ezek közül kiemelkedett az orosz Szergej Fjodorov teljesítménye, akinek a lövése 162,4 km/ó gyorsasággal zúdult a kapura. Fjodorov karrierje során harmadszor bizonyult elsőnek. Az NHL történetében legerősebb lövés Iafratnak tulajdonítják, aki 1993-ban 169,3 km/órás gyorsasággal lőtte a korongot. (tv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?