„Ha nem lesz EL, a Dunába ugrunk”

A DAC több mint tízezer néző előtt 1:0-ra kikapott a Slovantól a 2. helyért vívott rangadón a labdarúgó Fortuna Liga utolsó előtti fordulójában.

A DAC több mint tízezer néző előtt 1:0-ra kikapott a Slovantól a 2. helyért vívott rangadón a labdarúgó Fortuna Liga utolsó előtti fordulójában. Zsinórban a harmadik meccsen szenvedtek vereséget az Európa Liga-indulásért küzdő sárga-kékek.

Marco Rossi sérülés miatt nem számíthatott Blackmanre és Černákra, eltiltás miatt Huk és Kalmár hiányzott. Viszont a felépült Pačinda a cserepadon kezdett. Az olasz mester a 3–5–2-es taktikai felállást alkalmazta, míg a Slovan edzője a 4–1–4–1-es rendszert választotta.

Már a meccs előtt kiváló volt a hangulat, hála a 10 226 nézőnek, ami klubcsúcs-beállítást jelent a MOL Arénában, mert pontosan ugyanannyian voltak a lelátókon, mint a tavaly novemberi, szintén a Slovan elleni főlelátó-avatón.

Jól kezdett a DAC, a 6. percben Bayo gólba tartó labdáját a gólvonalról vágta ki Bozsikov. A túloldalon Holman távoli lövését Macej szögletre tenyerelte. Vida fejese után Bayo túljutott Bajricon, és egyedül tört kapura, ám Šulla bravúrosan hárított. Az első fél óra végén Pambou Bayót indította, ám az elefántcsontparti támadó elpuskázta a helyzetet. Nem sokkal később Vida szöktette Bayót, aki sután találta el a labdát, így Šullának nem volt nehéz dolga. A Slovan nem sokat mutatott, az első félidőben mégis vezetést szerzett: Holman szöglete után Macej aláfutott a labdának, Koštrna pedig lemaradt az emberéről, így az üresen hagyott Bozsikov a bal sarokba fejelt – 0:1.

Továbbra is fölényben játszott a DAC, ismét Bayo előtt adódtak lehetőségek, előbb Bozsikov mentett, majd szorongatott helyzetben a hazai csatár fölé fejelt. Egyre jobban kitámadt a DAC, a Slovan pedig a gyors kontrákra várt. Egy ellentámadás végén Sporar már csak Macejjel állt szemben, ám a kapus mentett. A DAC-táboron semmi sem múlott, zúgott a „Harcoljatok Európáért!” A sérülés miatt négy meccset kihagyó Pačinda pályára lépését hatalmas taps követte. „Nem vagyok még százszázalékos állapotban, de segíteni akartam a csapatnak” – mondta lapunknak a meccs után Erik Pačinda. A Slovan tördelte a játékot, és húzta az időt.

A hosszabbításban a DAC nagyon közel állt az egyenlítéshez. Divkovic előbb a kapufát, majd Šatka a felső lécet találta telibe, s Bayóról Šulla kezében landolt a labda.

A hazaiak játékán nagyon érződött a játékmester Kalmár és a középső védő Huk hiánya. Az utóbbi három meccsét elvesztő DAC (Trenčín 0:3, Trnava 0:2, Slovan 0:1) már 301 perce nem lőtt gólt.

A Slovan a trencséni után a második csapat, amely nyerni tudott a MOL Arénában. A vereség ellenére még van esélye a DAC-nak a kupaszereplésre: ha szombaton győz Rózsahegyen, akkor a többi eredménytől függetlenül indulhat az EL-ben. Ha a Slovan otthon nem kap ki a zsolnai együttestől, akkor a sárga-kék együttes vereség esetén is harmadikként zár, ami elég a kupaszerepléshez.

„A Slovan három pontért jött, és bár mi mindent megtettünk a győzelemért, egy hibánk után mégis megnyerte a meccset. Bízom benne, hogy az égszínkékek egy hét múlva a zsolnaiak ellen is így fognak küzdeni – értékelte a mérkőzést Marco Rossi, a DAC olasz vezetőedzője. – Mi irányítottuk a játékot, nekik csak pár perc fölény jutott. Mégis egy helyzetből szereztek gólt, ezért ne feledjük: a Slovan az Slovan. Teljesen más az anyagi keretük, más minőséget képviselnek a játékosaik, és más lehetőségeik vannak. Ha nem sikerül kivívni az Európa ligás indulást, akkor elsőként nekem, majd engem követően a játékosoknak, a stáb többi tagjának nem marad más, mint hogy a Dunába ugorjunk, és öngyilkosok legyünk…”

„A DAC birtokolta többet a labdát, az első félidőben voltak is lehetőségei, mégis nekünk sikerült a hálóba találnunk egy pontrúgást követően. Térfélcsere után Sporar növelhette volna az előnyünket – mondta Martin Ševela, a Slovan vezetője a meccs utáni sajtótájékoztatón. – A vendéglátók továbbra is aktívak voltak, a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, de a szerencse ezúttal a mi oldalunkra szegődött. A célunkat teljesítettük, megszereztük a második helyet, amelyet jövő héten a zsolnaiak ellen szeretnénk megőrizni.”

„Nagyon szomorúak vagyunk, mert nem érdemeltünk vereséget. Nem lehet olyan helyzeteket büntetlenül kihagyni, mint amilyenek Bayo előtt adódtak. Három európai meccslabdát elpuskáztunk, de bízom benne, hogy mégis ott leszünk az EL-ben” – szögezte le az Új Szónak Ľubomír Šatka.

„Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, örülök, hogy ezúttal hozzánk pártolt a szerencse, és sikerült győznünk. Az edzéseken sokat gyakoroljuk a szögleteket, most ennek meg is lett az eredménye” – jelentette ki lapunknak Holman Dávid.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?