Ha elbukik a Bayern, vége...

Manchester/Madrid. A negyeddöntő tegnapi két mérkőzése után ma lejátsszák a maradék kettőt és kialakul a legjobb négy mezőnye. Madridban a gigászok (Real, Bayern) találkoznak, Manchesterbe a BL sötét lova, a La Coruna látogat.

Roberto Carlos (Real Madrid) a földön; Hugh Dallas skót játékvezető két müncheni futballistának Paulo Sergiónak (balra) és Willy Sagnolnak magyarázTASR/EPA-felvételVan némi pánik a Bayern háza táján, nemcsak az első meccsen elért lehető legrosszabb győzelem (2:1) miatt, hanem azért is, mert sérülés okán nem játszhat Scholl és Jancker. Karl-Heinz Rummenigge, a klub alelnöke: „A Bundesligában már nincs esélyünk, így ha a Real ellen elbukunk, akkor vége. Ez az év legfontosab mérkőzése számunkra.“ Ottmar Hitzfeld edző bízik együttesében: „A Real elleni első meccsen már a padlón voltunk, mégis nyerni tudtunk. Olyan csapatom van, amely mindig képes szenzációt okozni.”

Hasonlóan nyilatkozott Jens Jeremies, a csapat középpályása: „Az utóbbi hetekben távolról sem ideális a játékunk, így nem mondhatom, hogy biztosan kiejtjük a Realt, de reményünk az van. Fontos találkozókon mindig összekapja magát a kollektíva, és eléri a továbbjutáshoz szükséges eredményt.”

Tudja, mit beszél. A madridiak elleni mostani kettős mérkőzés tulajdonképpen a tavalyi elődöntő megismétlése, akkor mindkét összecsapást a mücheni mamut-klub nyerte 1:0 és 2:1 arányban.

Madridban nyugodtan várják a meccset, egy kicsit azonban riogatja a királyi gárdát, hogy az utóbbi hét BL-találkozón hatszor kikapott a bajoroktól. De ami volt, az volt. Most nagyszerű formában van a csapat, a szombati bajnokin 3:1-re verte a Vallecanót, s vezeti a tabellát. Roberto Carlos, a Real brazil hátvédje: „Ha úgy futballoznánk, mint mostanában a Bayern, akkor ezer néző sem lenne a lelátókon. Hazai pályán nagyon erősek vagyunk, minden ellenfél retteg a lavinaszerű támadásainktól. Elég, ha 1:0-ra nyerünk, és az elődöntőben vagyunk. Azt hiszem, ez teljesen reális.”

A négy között érezheti magát a Manchester United is. Bár a spanyolok nagy előszeretettel emlegetik, hogy a BL első fázisában 3:2-re legyőzték otthonában az angol bajnokot. „Igen nehéz, de nem reménytelen a helyzetünk. Az első meccsen elporolt bennünket a Manchester, szerdán azonban viszonozhatjuk neki” – mondta Diego Tristán, aki a legutóbbi bajnokin három góllal szórta meg a La Corunából 5:0-ás vereséggel távozó Mallorcát. Az argentinra azonban pokol vár az Old Traffordon, mert az első összecsapás végén brutálisan beleszállt Beckhambe, s ezt angol nézők nem tudják neki megbocsátani. Minden jel arra vall, hogy a sokáig sérült argentin Verón is pályára léphet, így némileg enyhítheti a M- edzőjének, Sir Alex Fergusonnak gondjait, mert Scholes sárga lapok miatt nem játszhat, Keane pedig maródi. Egyelőre még a bokabántalmakkal bajlódó Beckham játéka is kérdéses.

A mai műsor: REAL–BAYERN (az első meccsen 1:2; jv.: Stefano Braschi, olasz). Várható összeállítások, Real: Cesar–Salgado, Hierro, Helguera, R. Carlos–Figo, Makelele, Zidane, Solari–Raul, Morientes. Bayern: Kahn–Kuffour, Linke, R. Kovac, Lizarazu–Hargreaves, Effenberg, Jeremies, Szalihamidzsics–Elber, Santa Cruz.

MANCHESTER UTD.–LA CORUNA (2:0; Markus Merk, német). Várható összeállítások, Manchester: Barthez–G. Neville, R. Johnsen, Blanc, Silvestre–Beckham, Butt, Verón, Giggs–Solskjaer, van Nistelrooy. La Coruna: Molina– Scaloni, Naybet, Cesar, Romero– Victor, Mauro Silva (Duscher), Sergio, Valeron, Fran–Tristan.

Mindkét összecsapás 20.45 órakor kezdődik. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?