GYÚJTÓPONTBAN

Sárón lerúgták a partjelzőt
Sáró. Bíróveréssel végződött a lévai területi bajnokság hét végi fordulójában a sereghajtó sáróiak és a garamkelecsényiek kiesési rangadója. „Érzésem szerint foghíjas csapatunk az eredménytől (2:3) függetlenül elfogadható teljesítményt nyújtott ezen a délutánon.

Sárón lerúgták a partjelzőt

Sáró. Bíróveréssel végződött a lévai területi bajnokság hét végi fordulójában a sereghajtó sáróiak és a garamkelecsényiek kiesési rangadója. „Érzésem szerint foghíjas csapatunk az eredménytől (2:3) függetlenül elfogadható teljesítményt nyújtott ezen a délutánon. A csapatok öltözőbe való vonulásánál az egyik néző hátulról belerúgott a partjelzőbe, aki ennek következtében a földre került. Mi azonnal közbeléptünk, elsősegélyben részesítettük a sértettet. Sajnos, a fegyelmi bizottság elmarasztalását, büntetését nem kerülhetjük el” – sopánkodott a mérkőzés után Fűri Gábor, a sáróiak klubelnöke. Az esetet súlyosbítja, hogy az elkövető a hazaiak egyik tisztségviselője volt, akinek kötelessége lett volna védeni a játékvezetők testi épségét. „Sérülésem orvosi ellátást is igényelt”– tájékoztatott bennünket az inzultus szenvedő alanya, Maroš Roman, a játékvezető asszisztense. (áb)

Mi lesz a somorjaiakkal?

Bős/Somorja. Szebb hazai bemutatkozást nem is kívánhatott Bíró Sándor, a nyugat-szlovákiai III. ligában közreműködő bősiek újdonsült edzője. Védencei ugyanis 3:0 arányban legyőzték a nagy vetélytárs somorjaiakat. „A hangulaton kellett javítanom, s a türelemjátékra tanítom a fiúkat” – osztotta meg nézeteit Bíró Sándor. – Somorján lassan a vészharangokat lehet kongatni, hiszen négy mérkőzés óta gólképtelen, s utolsó előtti a gárda. „Egy kiadós sérüléshullám söpört végig a csapaton, mely tavasszal folyamatosan hátráltat minket – hangsúlyozta Marián Novotný, a somorjaiak mestere. – A rangadó előtt is gondok voltak a kezdőcsapat összeállításával. Ez a csapat azonban többre hivatott, kiharcoljuk a bennmaradást” – nyugtatja a somorjai drukkereket és az alacsonyabb osztályú pontvadászatok csallóközi kiesőjelöltjeit Novotný. (kb)

A borsi kapus is duplázott

Borsi. Kiütéses, tízgólos (10:0) győzelmet aratott hazai környezetben a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjában érdekelt borsi együttes. „Edzőmeccsnek beillő bajnoki találkozót játszottunk a sereghajtó plechoticeiek ellen. Nagyon gyenge csapat, ráadásul már az első félidőben hétgólos előnyre tettünk szert” – avatott be a történésekbe Nagy Mihály, a győztes csapat menedzsere. A nagyszünetben ráadásul minden a feje tetejére állt. „A vendégek csapatkapitánya közölte a játékvezetővel, hogy nem hajlandók kiállni a folytatásra. Nem volt más választásom, megígértem, hogy tíz gólnál többet nem rúgunk nekik. Bosszankodtak ugyan a srácok, de legalább békességben befejeztük a meccset. Kapusunkat, Grošaftot is a mezőnybe küldtük, két góllal hálálta meg a bizalmat” – nevetett Nagy Mihály. (kb)

Használt a számonkérés

Kisfalud/ĺmely. Egyszer lenn, másszor fenn. Ezt az érzést a kisfaludi labdarúgók is megtapasztalhatták. Egy héttel korábban ugyanis az ógyallaiak otthonában szenvedett súlyos vereséget (1:5) a Lépes-legénység, vasárnap azonban nyolcszor mattolták az ímelyieket. „Változtatni kellett a fiúk könnyelmű hozzáállásán. Hosszasan elbeszélgettünk, s rájöttek, hogy saját hírnevükkel is játszanak” – részletezte a nagyarányú győzelem előzményeit a kisfaludi stratéga, Lépes György. Érdekesség, hogy a csallóköziek a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának legeredményesebb alakulata: 26 mérkőzésen 69-szer találtak be. „Várható volt a kisiklás, hiszen három alapember is hiányzik a csapatból, s már Zemánek is megsérült az elején. Sokkal jobban játszottak a hazaiak, de nekünk nem Kisfaludról kell pontot szereznünk” – állítja az ímelyi edző, Rudolf Gendiar. (kb)

Oda a buzitai veretlenség

Buzita/Reste. Két és fél éves hazai veretlensége szakadt meg a buzitai kollektívának, mely 3:1 arányú vezetést szórakozott el, s 4:3-ra maradt alul a szomszédos resteiek elleni rangadón a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában. „Igazi derbimeccsen, ötszáz néző előtt véreztünk el. Kétgólos vezetés utána érthetetlenül kiengedtünk, kihagytuk a helyzeteinket. Fiatalokkal próbáltunk frissíteni, de picit elcseréltük magunkat” – vallotta be Mohnyánszky József, a buzitaiak menedzsere. „Több volt a szerencsénk, mint a játéktudásunk. Kétgólos vezetésüknél megnyugodtak a hazaiak, s tökéletes helyzetkihasználásunknak köszönhetően megszereztük a győzelmet. A megmenekülés szempontjából jól jött ez a három pont” – részletezte Hogya Róbert restei csapatvezető. Szokatlan nyilatkozatok… (kb)

Rozsnyói csoda, vagy mégsem?

Rozsnyó. Első idegenbeli győ-zelmét aratta a 2007/08-as pontvadászatban a rozsnyói együttes, mely a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának második helyezettjét, a fel-sőrőcseieket (Veľké Revištia) intézte el 6:5 arányban! „Lélektanilag biztosan már feladta az ellenfél a hátralévő küzdelmeket. Úgy tűnt, mintha már nem is akarnának játszani. Két ordító potyagólt is kaptunk, de a hazaiak is elég sokat hibáztak” – emlékezett vissza a történtekre Ľubomír Hlaváč, a rozsnyói futball első embere. A mérkőzésen egyszer sem álltak vesztésre a vendégek. Mellesleg több helyről is visszahallottuk, hogy a csapatok már előre megegyezte. „Elutasítom, ráadásul több érdekes eredmény is született a fordulóban. Én senkivel sem tárgyaltam” – állítja Hlaváč. Az mindenesetre riasztó, hogy előreláthatóan négyen esnek ki a pontvadászatból. A pikáns eredményeknek tehát még messze nincs vége… (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?