Győztes rangadóval kezdte a szezont a HC DAC

HCDAC.Iuventa20230903

A kilenc gólig jutó Bízik Réka szerint utólag már örülnek, hogy a Iuventa Michalovce ellen kezdték a szezont. Ebben pedig egyetértettek vele csapattársai, Juhos Kata és Magera Noémi, valamint a vezetőedző Debre Viktor is.

A dunaszerdahelyi HC DAC 31:28-ra legyőzte a nagy rivális Iuventa Michalovce csapatát a női kézilabda MOL Liga 1. fordulójában. Az elsőre nem túl kedvezőnek tűnő sorsolás így utólag már jónak értékelhető.

Újra visszatért az élet a dunaszerdahelyi sportcsarnokba. Már a meccs előtti bemelegítés alatt megteltek a lelátók, és a bemutatásnál kiderült, nemcsak a szurkolók örülnek, hogy újra láthatják kedvenceiket, de a játékosok is élvezik, hogy újra támogató közönség előtt léphetnek pályára.

Döcögős kezdés

A hatalmas mosoly az első félidőben eltűnt a hazai kézilabdázók arcáról, hiszen a vendégek sem csak nézelődni érkeztek a Csallóközbe. A nagymihályiak az első percekben hátrányban voltak, de 5:7-re, majd 7:10-re is vezettek. Ekkor időt kért Debre Viktor vezetőedző és cserélt is. A változtatások bejöttek, Hornyák Bernadett azonnal betalált, és a brazil beálló, Ligia Costa is eredményes volt. Honfitársa, a fiatal Valéria Policarpo Santos is hozzátette a magáét, és a szünetig eljutott három gólig. A keletről érkezett szurkolók igyekeztek segíteni játékosaiknak, de mikor hazai oldalról beindult a „Mindent bele!” skandálása, a hangjukat sem lehetett hallani. A szünetben 14:13-ra vezetett a HC DAC.

A második félidő elején állva hagyták ellenfelüket a dunaszerdahelyiek, a végig remeklő Bízik Réka ejtése után Magera Noémi védései és Eliška Desortová találatai is kellettek, hogy ötre nőjön a különbség. Védekezés mellett támadásban is mindenki próbált hozzátenni a hazaiak részéről, amikor pedig a Iuventa brazil kapusa, Almeida védett 2-3 lövést, jött a csapatkapitány Juhos Kata, aki újra visszaállította a csapatát a helyes útra.

Sima is lehetett volna

Almeida a heteseknél is folyamatosan próbálta kizökkenteni a dunaszerdahelyi lövőket, Sári Barbara harmadjára rontott is, de Bíziket még a kapus mondatai sem zavarták meg, és büntetőből is betalált. A balszélső a meccs után lapunknak elmondta, hiába próbált figyelni, nem értette, miről beszél a brazil, amikor odaadta neki a labdát.

A 48. percben, 25:18-nál eldőlni látszott a meccs, de a nagymihályiak időkérése után felzárkózott a Iuventa. Ebben nagy szerepe volt az egyre gyakoribb hazai labdaeladásoknak is. Négy perccel a vége előtt már csak egy gól volt a hazai előny, de Juhos és Policarpo góljai, valamint Magera védései eldöntötték a két pont sorsát. A HC DAC 31:28-ra nyerte a rangadót.

BízikRéka20230903

„Nemcsak a szurkolók szempontjából, de szakmailag is jó meccs volt, főleg így, hogy nyertünk. Nagyon erős csapatot vertünk meg, és álmaimban sem gondoltam, hogy ez ennyire simára fog sikeredni. Bár a végén felhoztuk az ellenfelünket a figyelmetlenségeinkkel, de összességében a védekezésünk a kapusunkkal együtt jól működött. Amikor elmentünk hét góllal, már azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést, de visszaengedtünk az ellenfelünket, és a végén még kőkeményen meg kellett küzdeni, hogy nyerjünk. Így utólag nagyon jó, hogy egy rangadóval kezdődött a szezon, de egyébként nem kellemes így kezdeni. Jobb, ha az első ellenfél egy olyan csapat, amely nem képvisel ilyen játékerőt, mint a Michalovce. Most ezt dobta a sorsolás, kár ezzel foglalkozni” – mondta lapunknak Debre Viktor, aki kérdésünkre válaszolva hozzátette, hogy az új igazolások közül Valéria Policarpo játékának kedvezett, hogy óriási területek nyíltak a védők között, gyorsaságával pedig jól használta ki a kínálkozó lehetőségeket.

Élvezték a játékot

A kapuban Magera Noémi át tudta menteni a bajnoki döntőben mutatott formáját az új szezonra. A Dunaszerdahelyen harmadik szezonját kezdő játékos azonban nem volt teljesen elégedett a teljesítményével. „A megszokott módon készültem most is, mint például a bajnoki döntőben. Gyuri (Hudák Juraj kapusedző – szerk.) megvágja nekem a lövéseket és azt kielemzem, de különösebben nem készültem rájuk, hiszen sokat játszottunk velük az elmúlt időszakban. A felkészülésből jól jöttünk ki, jól csináltuk végig, így ez kezdésnek szuper volt. Élvezem a kézilabdát, ezért is csinálom, de sokkal koncentráltabban és fegyelmezetten kell a pályán lenni, most azért volt néhány hiányosságom – nyilatkozta a rangadó után Magera, akit arról is kérdeztünk, mennyire tudatos, hogy egy-egy védés után próbálja hergelni saját magát és egyben egy-egy kiáltással elbizonytalanítani az ellenfelet is. – Elsősorban az extázisnak köszönhető, de egyébként tanították is ezt itt nekem. Azt mondták, nem vagyok elég harcias, ebbe is bele kellett jönnöm” – zárta beszélgetésünket a mosolygós kapus.

„Nem biztos, hogy szerencsés volt a sorsolás, hogy egy nagy rangadóval kezdtünk. Ennek a két csapatnak a meccse mindig nagyon fontos címekről dönt. Nagyon készültünk rá, és az volt a lényeg, hogy lelkesedésben és akaratban mi nyerjük a csatát. Természetesen mindenki nagyon boldog, hogy a két pont a miénk – avatta be az Új Szó olvasóit a szezon első mérkőzésének lélektanába a hét gólt szerző Juhos Kata. – Elmondható, hogy minden meccsen szinte telt ház van, nagyon jó a hangulat és nagyon sokat segít a támogatás, a biztatás, amit kapunk, és ezt nagyon élvezzük. Szerintem a szurkolók is várták már, hogy kezdődjön a bajnokság és természetesen mi is” – zárta a csapatkapitány, aki gyermeke társaságában is profin válaszolt kérdéseinkre.

Nehéz lenne a meccs legjobbja címet nem Bízik Rékának adni. A kilenc gólig jutó szélső remekelt a meccsen. „Nagyon nehéz volt, ahogy számítottunk is rá. Fejben készültünk, hogy ez szinte egy címvédéssel lesz egyenlő. Nem örültünk a sorsolásnak, hogy elsőre pont a nagymihályiakat kaptuk. Most a meccs után ellenben már örülünk, hogy túl vagyunk rajta és hogy győztesen jöttünk ki belőle. De egy nagyon-nagyon-nagyon nehéz meccs van mögöttünk. Annak ellenére, hogy vezettünk több góllal is, nem mondanám, hogy könnyű volt, mert a végére már nagyon elfáradtunk – értékelt az ellenfél kíméletlen játékának nyomait is magán viselő szélső, aki a kemény párharcok ellenére is szemmel láthatóan élvezte a játékot. – Mind örülünk, hogy vége a hosszú alapozásnak. Más rendszerbe állunk be ilyenkor, és végre rápihentebben játszhatunk, mint a felkészülés alatt. Most, hogy bajnokként zártuk az előző évet, kicsit felszabadultabbak vagyunk, jobban élvezzük a játékot és ezzel én is így voltam” – zárta Bízik Réka, aki interjúnk után néhány perccel már Debre Viktor értékelését hallgatta, aki azzal kezdte a játékosoknak intézett szavait, hogy a hozzáállással elégedett volt. A HC DAC legközelebb vasárnap a Kynžvart otthonában lép pályára.

Jegyzőkönyv

Női MOL Liga, 1. forduló

HC DAC–Iuventa Michalovce 31:28 (14:13)
Dunaszerdahely, 352 néző, v.: Lucia Jánošíková, Barbora Bočáková

HC DAC: Magera Noémi – Juhos Kata 7, Eliška Desortová 4, Kristína Pastorková, Bugár Cintia, Jovana Ilić 1, Bízik Réka 9/1 (Erika Rajnohová 1, Valéria Policarpo Santos 4, Ligia Costa 1, Hornyák Bernadett 2, Sári Barbara 2/2)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?