Győzött a Szeged, remizett a Fradi

Egy góllal verte a Szeged a Montpellier-t a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, a nőknél a Ferencváros döntetlenezett a Fleury otthonában.Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen szerezte meg a két pontot a Szeged a férfi BL B csoportjában.

Egy góllal verte a Szeged a Montpellier-t a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, a nőknél a Ferencváros döntetlenezett a Fleury otthonában.

Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen szerezte meg a két pontot a Szeged a férfi BL B csoportjában. Gyakorlatilag végig fej fej mellett haladtak a csapatok, s nemcsak a félidőben álltak döntetlenre, hanem a második játékrész hajrájában is. Az 58. percben tört meg a jég, a szünet után ekkor tudott először kétgólos előnyre szert tenni a Szeged. A Montpellier felkapaszkodott egy gólra, és az utolsó fél percben az egyenlítésre is lett volna esélye, ám Mackovsek két másodperccel a vége előtt szabaddobásból a szegedi falba bombázott.

A Mol-Pick Szegednek ez volt a harmadik győzelme az idei BL-kiírásban. Ilyés Ferencet viszont hosszabb időre elveszítette a magyar csapat, az átlövőnek megrándult a bokája, három hetet kell várhatóan kihagynia.

„Nagy volt a nyomás csapatomon, mert itthon mindenki kötelező győzelmet várt a fiúktól. Emiatt nem játszottunk nagy meccset, mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk nehezen állt össze. A Montpellier okosan, olykor kényelmesen kézilabdázott. Nagyobb szívünknek köszönhettük a sikert” – mondta Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője.

Zubai Szabolcs elismerte, hogy a Szeged nem remekelt, de a lényeg a két pont. „Nagyon nehéz meccseket játszunk a Montpellier-vel, nagyon jól védekeznek egy az egyben, ráadásul elég verekedős védekezést játszanak, teljesen más stílust, mint a mi játékos védekezésünk. De úgy tűnik, hogy ez fekszik nekünk, mert nyertünk” – nyilatkozta Zubai.

A PSG–Veszprém találkozó lapzárta után ért véget.

A női Bajnokok Ligájában a Ferencváros 28:28-as döntetlent ért el a Fleury otthonában. A zöld-fehérek a negyedik perctől kezdve hátrányban voltak, a 11. percben már 8:1-re vezetett a francia bajnok. A félidő végére összekapta magát a Fradi, a szünetre feljött három gólra. Ez a különbség azonban a második félidőben sokáig nem változott, támadásban viszont jelentősen feljavultak a ferencvárosiak.

A dráma az utolsó percben jött. Kétgólos Fleury-vezetéssel vágtak neki a csapatok az utolsó 60 másodpercnek, ám Schatzl gyorsan faragott a Ferencváros hátrányán. Nerea Pena labdát szerzett ezután védekezésben, majd a játékvezetők Barbosát szabálytalannak látták vele szemben, ezért kiállították, de már csak 10 másodperc maradt vissza, így villámgyorsan kellett valamit kitalálnia a Fradinak, ha nem akart pont nélkül maradni. Elek Gábor időt kért, és a bal szélre akarta kijátszani a figurát, ám végül Cifra Anita középről, beállóból fejezte be a támadást, az utolsó másodpercben lőtt a hálóba, a játékvezetők pedig az ellenőrrel tanácskozva gólt ítéltek, így 28:28 lett a vége.

A Győr–Midtjylland mérkőzés lapzárta után ért véget. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?