Győzött a DAC, kifütyülték Szarkát a "prolicencesek"

Dunaszerdahely |

<p><span dir="ltr">Štepanovský góljával 1:0-ra nyert a DAC a Myjava ellen a labdarúgó Fortuna Liga 28. fordulójában.&nbsp;A drukkerek Szarka Ákos ellen tüntettek, minden megmozdulásánál fütyültek, s amíg pályán volt, nem szurkoltak.</span></p>

A Myjava várhatta jobb kedvvel a mérkőzést: a DAC március 15-én nyert utoljára, az erdőhátiak ezzel szemben a legutóbbi öt bajnokijukból csak egyet vesztettek el, épp a múlt heti, Podbrezová elleni pótolt meccset. "Ha Dunaszerdahelyen is úgy fogunk játszani, mint Podbrezován, akkor nincs esélyünk" - mondta még a mérkőzés előtt a myjavaiakat irányító Peter Gergely.  A dunaszerdahelyi stadionban ezúttal szokatlanul foghíjasak voltak a lelátók. Már a meccs előtti névsorolvasás eleje sem úgy szólt, ahogy szokott, s amikor a bemondó elért Szarkához, óriási füttykoncert hangzott fel. A drukkerek azért haragszanak a csatárra, mert "prolicenszeseknek, divatdrukkereknek" nevezte őket. Szarka bocsánatot kért, de ennyivel nem úszta meg. A Myjava elleni meccs legelején a szurkolók előhúztak egy transzparenst: "Így szurkolnak a prolicenszesek!" Aztán pedig csendben ültek. Nem volt "Micsoda álom", nem zúgott a "Hajrá, DAC". Viszont amikor Szarka labdához ért, a B-közép teljes erejéból fütyülni kezdett... Az első helyzet a vendégek előtt adódott, szöglet után Jánošík fejelt mellé. A sárga-kékeken látszott az akarás, nagyon hajtott Straka és Štepanovský is. A 15. percben Štepanovský kapott egy jó passzt, a lövése még megpattant a kapuson, de bepörgött a kapuba - 1:0. Rövid gólöröm után a drukkerek ismét hallgatásba burkolóztak, kivételt csak Szarka megmozdulásai jelentettek, neki még skandáltak is: ”Ennyit tudsz!” A DAC jól letámadta ellenfelét, és nagyon ritkán engedte meglódulni a myjavaiakat (bár azok a kontrák elég veszélyesek voltak). A 35. percben Szarka fejesét tolta a kapu fölé a vendégek kapusa, a szünet előtt pedig ismét Szarka került ziccerbe, de a kapufát találta el! A második félidő elején rákapcsolt a Myjava, de lendületük csak tíz percig tartott. A dunaszerdahelyiek az aktív Brašeň révén veszélyeztettek, egyre többször felhangzott az ütemes taps a lelátókról. Szarka éles szögből nem tudta eltalálni a kaput, később Michalík fejesét védte óriási bravúrral Solnička. Amikor a 85. percben rosszullét miatt lecserélték Szarkát, a B-közép elkezdte a szurkolást, szinte libabőrös lett az ember, akkora volt a kontraszt. Már a ráadás perceiben Szabó Ottó lőhetett szabadrúgást jó szögből, de a labda a kapu fölé szállt. A DAC öt nyeretlen bajnoki után győzött újra, bár továbbra is legfeljebb egy gólt lőtt egy meccsen. Pénteken a sereghajtó besztercebányaiak otthonában lép pályára a DAC. DAC-Myjava 1:0 (1:0)Góllövők: Štepanovský (15.).Sárga lap: Černáček. Játékvezető: Glova, 1891 néző.DAC: Polaček - Turňa, Michalík, Mário Tóth,  Szabó O. - Straka (59. Ľupták), Ljubicic (62. Sarr) - Štepanovský, Sesar, Brašeň - Szarka (85. Černák).MYJAVA: Solnička - Kolár, Jánošík, Černáček (46. Častulín), Švec - Bilovský - Daniel (85. Janco), Peňaška, Ciprys (60. Jastráb) - M. Kuzma, Pekár.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?