Győzni akar Pozsonyban az FTC

Zachariassen Slovan

A Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján a Slovan Bratislava szerda este 20:30-tól a Ferencvárost fogadja a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban. A magyar bajnok idegenben próbálja meg ledolgozni a Budapesten összeszedett 2:1-es hátrányát.

A visszavágót természetesen nagy várakozás előzi meg, azonban a jegyek még nem fogytak el. Pozsonyban a biztonsági intézkedések után 21 500 szurkolót engedhetnek majd be a stadionba, keddi lapzártánkkor pedig még közel ezer jegy várt gazdára.

Zárt értékesítés

„Zárt értékesítést biztosítottunk a szurkolóknak, aminek köszönhetően a Téglamezőn megjelenő szurkolók 95 százaléka a Slovannak fog szorítani. Nem ismétlődnek majd meg az 1992-es események, amikor a Ferencváros drukkerei ellepték a hazai szektorokat. Elhúzódott a jegyek eladása, mivel nem jutott hozzá mindenki a kódokhoz, amivel jegyet lehetett váltani a mérkőzésre. Remélem, azok a szurkolók, akik nem rendelkeztek ilyen kóddal, megértik, hogy miért volt erre szükség” – magyarázta a Slovan hivatalos weboldalán Tomáš Straka, a klub marketingigazgatója, hogyan lehetséges, hogy még egy nappal a rangadó előtt is vannak jegyek. Straka szerint így kerülhető el, hogy magyarországi vagy dél-szlovákiai szurkolók jussanak be az égszínkék drukkerek közé. Úgy tudjuk, és a szurkolói fórumok is arról árulkodnak, ennek ellenére szép számú fradista tudott jegyet vásárolni és próbál majd meg bejutni elsősorban a vendégszektor melletti lelátórészekre.

A mérkőzésre igyekvőket többször is ellenőrzik majd, mielőtt bejutnak a stadionba, elsőként a jegyen szereplő nevet kontrollálják, ugyanis csak azt engedik be a stadionba, akinek a nevére megvették a belépőt. A második alkalommal a forgókapuknál történik ellenőrzés, ahol a szurkolók arcát is rögzítik, majd a harmadik pontnál kerül sor a ruházat és táskák átvizsgálására, hogy fegyverek, pirotechnika és egyéb veszélyes eszközök se kerülhessenek be a lelátóra.

Fő a békesség

A Slovan és a főbb szurkolói csoportok kedden egy közleményben kérték a stadionba kilátogatókat, hogy tartózkodjanak az ellenfél szidalmazásáról, a különböző nemzetiségeket és kisebbségeket sértő rigmusoktól és transzparensektől, illetve attól, hogy bármit bedobjanak a pályára, hiszen ez könnyen egy zárt kapus mérkőzést eredményezhet a jövőben. „Kérjük a Slovant támogassák és ne az ellenféllel foglalkozzanak” – olvasható a felhívás végén.

A ferencvárosi szurkolók pillanatok alatt elkapkodták a nekik fenntartott jegyeket, így most, ellentétben a múlt héttel, a vendégszektor teljesen megtelik majd. A zöld-fehérek körülbelül 800-an különvonattal érkeznek majd Pozsonyba, míg legalább 300-an más módon utaznak, de nem lenne meglepő, ha jó néhányan jegy nélkül is útra kelnének. Az FTC vezető szurkolói csoportja szintén kérte a magyar bajnok szimpatizánsait, hogy ne üljenek fel a provokációknak, illetve arra is, hogy ne fogyasszanak alkoholt, hiszen szerda déltől csütörtök reggel 6 óráig Pozsony-Újváros városrészében alkoholtilalmat rendeltek el. Ennek értelmében az alkohol árusítása és fogyasztása is büntetendő, többek között a közterületeken és a stadionban is.

Rendőri felvezetés

A Ferencváros kedd délelőtt indult útnak Pozsonyba és a magyar–szlovák határtól rendőri felvezetéssel folytatták utazásukat. A küldöttség nem sokkal egy óra előtt foglalta el szállását, majd az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató után öt órától a Nemzeti Futballstadionban edzettek.

„Az első mérkőzés után nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem érzünk feszültséget, nyomást. Azért jöttünk, hogy nyerjünk. Készen állunk, hogy minden lehetőséget megragadjunk, az edzéseken is arra koncentráltunk, hogy belőjük a helyzeteket” – mondta röviden Fortune Bassey, az FTC csatára.

Sztanyiszlav Csercseszov újfent kiemelte, hogy nem vár rájuk könnyű ellenfél, hiszen a Slovan sorozatban négyszer nyerte meg a bajnokságot, ami óvatosságra intette őket a múlt heti meccs előtt is. „Természetesen tisztában vagyunk azzal, milyen légkör vár ránk. Ahogy nálunk is az volt, itt is felfokozott lesz a hangulat. A szlovák bajnokkal állunk szemben és most pikánsabbá teszi ezt a párharcot, hogy a Slovan lett az esélyesebb a nálunk szerzett előnyük miatt. Nekünk viszont remek játékosaink vannak, akik képesek tenni azért, hogy ez a helyzet megváltozzon. A megfelelő mentalitással kell játszanunk, és fontos, hogy végig koncentráljunk, mert láthattuk, hogy öt perc kihagyás is döntő lehet” – nyilatkozta kedden az FTC mestere, aki arra a kérdésre nem akart egyértelműen válaszolni, hogy kivárnak-e, vagy azonnal nekiesnek majd az ellenfelüknek, de sejtelmesen annyit hozzátett, hogy valamit tenniük kell, hiszen hátrányban vannak. Csercseszov továbbá újságírói kérdésre válaszolva elmondta, nem érzi előnynek, hogy a csapata még nem kezdte el a bajnokságot és többet pihenhetett, a pozsonyiak pedig már két bajnokin is túl vannak. Az edző szerint ráadásul kollégája 80-85 százalékban lecserélte a játékosokat a Fortuna ligás mérkőzésekre, így ők is kellően frissek lesznek majd.

Sikeres főpróba

A Slovan szombaton 4:0-ra verte hazai pályán a Trenčín csapatát, így jó hangulatban, megfelelő önbizalommal várhatja a szerdai összecsapást. A bajnoki meccs után azonban idősebb Vladimír Weiss nem volt teljesen elégedett. Az edző elsősorban a középső támadóit, Saponjicsot és Ramírezt kritizálta, amiért azok nem értékesítik megfelelően a helyzeteket, így például David Hrnčárnak „kellett” két gólt lőnie. „Persze örülök az ő teljesítményének, de ő nem elsősorban ezért van a pályán. A támadójátékunkon javítani kell, ez egyelőre a gyenge pontunk” – beszélt őszintén Weiss szombaton, aki hozzátette, hogy a sérült Zmrhal mellett a még mindig lemaradással küzdő Csakvetadze és ifjabb Vladimír Weiss sincs százszázalékos állapotban, de akadtak játékosok, akik a hétvégi teljesítménnyel eséllyel pályáznak rá, hogy szerdán is nagyobb szerep háruljon rájuk.

A 20.30-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője az olasz Marco Di Bello lesz, aki közel 150 bajnokit vezetett már a Serie A-ban. A rangadót az M4 Sport és az RTVS Sport is élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?