Győzelmi kényszerben a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma este (19.00) a DAC a pont nélküli sereghajtó kassai MFK-t fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 4. fordulójában. Az eddig nyeretlen dunaszerdahelyiek meg akarják szerezni első győzelmüket.</p>

Peter Majerník egy mérkőzésre szóló eltiltása lejárt, és Szabó Ottó is rendbe jött, így ma mindkét rutinos DAC-védő pályára léphet. Viszont a keddi edzésen megsérült Straka Gábor, így ki kell hagynia a kassaiak elleni mérkőzést, csakúgy, mint Goran Antunovicsnak, akinek szintén egészségi problémai vannak. „Kiveséztük a rózsahegyi meccset, amelyet meg kellett volna nyernünk. De megyünk tovább. Szerintem, most jóval nehezebb összecsapás vár ránk, mint a múlt héten. Igaz, hogy a kassaiak eddig egy pontot sem szereztek, ám nagyon jó csapatuk van. Ne értsék félre, ezt egyáltalán nem előre alibit keresve mondom – hangsúlyozta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Öt éve építik a gárdát, amely most rendkívül rosszul rajtolt. Van ilyen. Három vereség után javítani akarnak. Mi sem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, győznünk kell, hogy elrugaszkodjunk az alsóháztól.”

Radványi elárulta, hogy csakúgy, mint rózsahegyi bajnokin ismét a 4–4-2-es taktikai felállást fogja alkalmazni. „Ezzel a húzással meglephetjük a kassaiakat, akik három védővel játszanak, bízom benne, hogy Sabler és Jurčo sok zavart okoz majd a keleti hátvédeknek. Gyors támadásainkat a széleken akarjuk vezetni, meggyőződésem hogy sikerül feltörnünk az MFK védelmét. Nem akarok még egy olyan hazai meccset, mint a nagyszombatiak elleni volt, amikor csak szögletrúgásból veszélyeztettünk – szögezte le a dunaszerdahelyiek 45 esztendős mestere. – Még egyszer hangsúlyozom, senki se számítson sima meccsre, a kassaiak jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mint a tabella mutatja. Számítunk lelkes szurkolóink hathatós támogatására, meggyőződésem, hogy támogatásukkal begyűjtjük a három pontot.”

A DAC várható összeállítása: Penksa–Turňa, Majerník, Struhár, Szabó Ottó–Ujlaky, Horváth Béla, Kristo, Brašeň–Sabler, Jurčo.

Nagyon gyengén kezdték az idényt a kassaiak, a három bajnokin (B. Bystrica 1:2, Žilina 1:4, Zlaté Moravce 1:3) kívül a két Európa Liga-selejtezőjüket is elvesztették a Libereccel szemben (0:1, 0:3).

A cseh Radoslav Látal edző reméli, hogy védencei nem távoznak üres kézzel Dunaszerdahelyről.

A DAC-stadionban eddig tizenhat alkalommal vendégeskedtek a kassaiak, ötször hazai siker született, öt mérkőzés döntetlennel zárult, hat ízben a keletiek nyertek. A gólarány a csallóköziek szempontjából: 14:17.

Legutóbb március elsején gól nélküli döntetlennel zárult a kassaiak dunaszerdahelyi vendégjátéka. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?