Győzelmet érő találat

London/Pozsony. Priskin Tamás megszerezte első gólját a magyar labdarúgó-válogatottban. A szerda esti barátságos találkozón Kanada ellen az ő találata biztosította be a hazai győzelmet.

A gólszerző Priskint (balról) elsőnek Huszti csípte elReuters-felvételSokba fog kerülni az első gól a nemzeti tizenegyben?

Nem tudom. A klubcsapatokban ilyenkor szokás tenni valamit, a válogatottból még nem szólt senki. (nevetve) Talán azért, mert most sok volt a fiatal, és ők sem tudják, hogy mivel jár ez. Természetesen utólag is szívesen teszek eleget a tradícióknak, ha szükséges.

A fejesgól azért nem a specialitása.

Tény, hogy többször vagyok lábbal eredményes, de azért a fejem is használom. A gólt egy begyakorolt figura előzte meg, a rövid sarokra kellett jó időben érkeznem. Az már csak hab a tortán, hogy a gól egyben a győztes találatot is jelentette.

Negyedik válogatott találkozóján sikerült a hálóba találnia. Elégedett ezzel a mérleggel?

Ha azt vesszük figyelembe, hogy az első három meccsen kétszer csak epizódszerephez jutottam, akkor nem a legrosszabb teljesítmény.

Nem volt egy kicsit sok lehetősége Kanadának is a gólszerzésre?

Teljesen új csapat lépett pályára, háromnapos edzőtáborozás alatt pedig nem lehet csodákat tenni. Úgy érzem, mindenki teljes erőbedobással küzdött, és végül jó eredményt értünk el. A több fiatal játékosnak köszönhetően a hangulat is felszabadultabb, vidámabb volt az öltözőben.

Szeretné, ha Várhidi Péter maradna a szövetségi kapitány?

Én örülnék neki.

Klubcsapatában pihentették a válogatott mérkőzésre. Segíthet a gól bekerülni a Watford kezdőcsapatába a ma délutáni, Portsmouth elleni bajnokin?

Bízom benne, de ha nem is kapok lehetőséget ezen a találkozón, továbbra is teszem becsületesen a dolgom, hogy ha eljön ez az idő, készen álljak.

Magyarország–Kanada 1:0 (1:0)

Góllövő: Priskin (36.). Játékvezető: Weiner (német), 6000 néző. Sárga lap: Tóth, Huszti, illetve Hume, Friend. MAGYARORSZÁG: Végh–Bodnár, Balogh, Juhász, Vanczák–Vass, Tóth B., Huszti (83. Rodenbücher)–Sándor Gy. (71. Bodor)–Hrepka (70. Farkas), Priskin (78. Torghelle). KANADA: Wagenaar–Jazic (28. Braz), Hainault, Pozniak, Nsaliwa–Bernier, Hutchinson (46. Peters), De Guzman (46. Nakajima-Farran), Hume (87. Ornoch)–Radzinski, Friend. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?