Győzelem és vereség

Merano. Nem tett jót a pénteki szünnap az olaszországi női kézilabda vb-n addig százszázalékos magyar válogatottnak, hisz a csoportelsőségért vívott szombati találkozón egygólos vereséget szenvedett Svédországtól. Tegnap tét nélküli mérkőzésen a magyar lányok egy góllal bizonyultak jobbnak Romániánál, és így a holnapi nyolcaddöntőben Kínával mérhetik össze erejüket.

A csíkos mezben játszó trencséni futballcsapat nyerte a púchovi teremtornát a hazai és a nyitrai együttes előtt. Felvételünkön Fabuš két olomouci játékossal harcol a labdáért.TASR-felvétel Szombaton a B-csoport 4. fordulójában a magyar együttes jól kezdett Svédország ellen, a félidőt kétgólos különbséggel nyerte. Később azonban fordult a kocka, a 48. percben a svédek először vették át a vezetést, s a mocsai csapat erejéből csupán arra tellett, hogy ne szakadjon le ellenfelétől. Svédország–Magyarország 30:29 (15:17), legeredményesebbek: Eriksson 8/4, Lundmark 6, ill. Farkas Á. 10/7. Borók 7, Balogh 5. Vélemények: – Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „A mérkőzésre át kellett szerveznem a csapatot, és ez bizony nem egészen sikerült. A védekezés és a támadás során is alapvető hibákat követtünk el. Nem összpontosítottunk eléggé, a lelkes svédek pedig ezt könyörtelenül kihasználták”. Per Olafjönsson, a svéd válogatott szövetségi kapitánya: „Az elején kicsit tartottunk a magyaroktól. Negyven percig jól és gyorsan játszottak. Ezután viszont lényegesen keményebb védekezést kértem, és szerencsére játékosaim megfogadták a tanácsot”. Tegnap a B-csoport 5., zárófordulójában alacsony színvonalú, tét nélküli mérkőzésen a magyarok sovány, egygólos győzelmet arattak. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a tét nélküli mérkőzést a holnapi nyolcaddöntőnek „áldozta”, több kulcsjátékost pihentetett. Az átalakított magyar együttes jól kezdett, már 6:3-ra vezetett. Ezután következett a vb-n megszokott hullámvölgy, és negyed óra elteltével már a románok volak fölényben, a félidőt három gólkülönbséggel nyerték. Szünet után rengeteget hibáztak a csapatok, csak a kapusokat illeti dicséret. Váltott vezetéssel jutottak el a hajráig, amikoris a románok folytatták a „bakiparádét” és így szerencsére esélyük sem maradt a fordításra. Magyarország–Románia 27:26 (12:15), legeredményesebbek: Siti 7, Farkas Á. és Pálffy 4-4, ill. Amariei 11/4, Gisca, Chiriev és Stoica 4-4. A magyar együttes a mai nyolcaddöntőben 18.00 órától Trentóban Kínával méri össze erejét.

További eredmények – A-csoport (Bolzano): Macedónia–Hollandia 24:29 (9:16), Franciaország–Kína 29:18 (14:9), Dánia–Ukrajna 30:16 (17:7), Kína–Macedónia 32:25 (15:15). B-csoport (Merano): Románia–Kongo 29:25 (19:10), Spanyolország–Angola 29:28 (13:16). C-csoport (Bixen): Korea–Oroszország 23:26 (11:15), Jugoszlávia–Ausztria 31:31 (16:14), Grönland–Japán 19:27 (11:11), Oroszország–Jugoszlávia 29:28 (13:12). D-csoport (Trento): Tunézia–Brazília 18:31 (8:20), Szlovénia–Uruguay 34:16 (15:7), Olaszország–Norvégia 16:28 (6:15), Uruguay–Tunézia 23:24 (9:11).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?