Gútai cselgáncs: Szabó Margaréta és Tánczos Márton a legjobbak közt

dzsúdó
Gúta |

Jól zárta az évet a 45 éve működő gútai dzsúdóklub, több mint száz érmet sikerült begyűjteniük, és kiegyensúlyozottan gazdálkodnak. A tagság újraválasztotta a vezetőséget.

Újabb két évre kapott bizalmat a gútai dzsúdóklub vezetősége. Erről is döntött a tagság legutóbbi évértékelőjén, ahol Kárpáty Ernő elnök és Vincze Ferenc vezetőedző osztotta meg gondolatait és részletezte az előző évi terv teljesítését. Felvázolták a célkitűzéseket is. 

106 érem

A szabadidőközpont tükörtermében tartott tagsági gyűlésen Kárpáty Ernő kiemelte, Szabó Margaréta minden lényeges versenyt megnyerve két korosztályban is elsőséget szerzett az összesítésben, és Tánczos Márton is szép eredményeket hozott. 

Az elmúlt évben a cselgáncsozók összesen 106 érmet szereztek, amiből 49 arany, 23 ezüst és 34 bronz. Az egyéni értékelésben kiemelték Szabó Margaréta mellett Tánczos Márton, Bakos Virág Orsolya, Fekete Ákos, valamint Szabó Ákos illetve Fördős Tamás teljesítményét, akiket serleggel is jutalmaztak. Idén a Reménység díját Richter Bíborka kapta meg. Csapatban pedig az ifik értek el dobogós helyezést, az összesítésben harmadik helyen szerepelnek. 

Kárpáty úgy fogalmazott, örül ennek a sikernek, és a folytonosságot látja és kitartó munka meghozza a gyümölcsét. „Ez nem történhetne meg a szülők, támogatók és szponzorok nélkül. Ugyanakkor a szerény jutalmazás mellett az edzőknek is nagy köszönet, akik rendre felkészítik a védenceiket. Büszkeség tölt el, hogy ificsapatunk a dobogó harmadik fokán lehet az összesítésben, ahol Besztercebánya és Pozsony nagy klubjai után szerepelnek. Az eredmények önmagukért beszélnek” – nyilatkozta az Új Szónak Kárpáty. 

Vincze Ferenc vezetőedző növendékei érdemeit sorolta és kiemelte, szakmai szempontból Szabó Margaréta példakép. Dicsérte az ificsapat elsőligás dobogós előmenetelét. Úgy fogalmazott, a lányoknál is kevésen múlott a dobogó. 

Toborozni fognak

Évértékelőjében kitért az általuk szervezett nyári edzőtábor sikerére, ahová magyar olimpikonok is ellátogatnak. Tavaly Csernoviczki Éva tisztelte meg őket jelenlétével. Nagy érdeklődésre tart számot a gútai őszi diák nagydíj is. Kárpáty megjegyezte, a megfelelő szállás kialakításán kell még ügyködni, hiszen legtöbb gondot éppen ez okozza. Horváth Árpád polgármester a taggyűlésen elmondta, a város vezetősége minden lehető segítséget megad, s felvázolta, talán több sportklub és néhány támogató a várossal összefoghatna, és ezáltal méltó szálláskörülményeket tudnának kialakítani. 

A klub kiegyensúlyozott költségvetéssel működik. Az elmúlt évben összesen 17 823 eurót sikerült begyűjteniük, amiből 8500 városi támogatás formájában érkezett, a többit tagsági díjakból, az adó két százalékából, szponzoroktól és pályázatokból szerezték meg. A kiadási oldalon a legnagyobb tétel az utazási költség. Éppen ennek csökkentése lesz az egyik fő céljuk.
A tagság ugyanis újfent bizalmat szavazott a Kárpáty Ernő elnök és segítői, Decsi Attila valamint Vincze Ferenc alkotta klubvezetésnek. A jövőben Kárpáty elmondása szerint jobban összpontosítani fognak a régiós jelenlétre, kisebb városokban és falvakban gyakrabban fognak tagtoborzásokat tartani. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?