Guardiola: Nem lesz gond

A Juventus még megizzaszt-hatja a Bayernt, s egy idegenben rúgott góllal az Eindhoven is az Atléticót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek mai és holnapi visszavágóin.

A Juventus még megizzaszt-hatja a Bayernt, s egy idegenben rúgott góllal az Eindhoven is az Atléticót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek mai és holnapi visszavágóin. A Manchester City és a Barce-lona számára csak formali-tásnak ígérkezik a 90 perc.

A 2014-ben döntős Atlético gól nélküli hollandiai döntetlen után fogadja ma a PSV Eindhovent, és történelmi sikerre készül, hiszen korábban mind a négy oda-visszavágós párharcában elbukott aktuális németalföldi ellenfelével szemben. A spanyol bajnokságban viszont ebben az idényben csupán egyetlen csapat, a BL-címvédő FC Barcelona tudott diadalmaskodni a Vicente Calderón Stadionban. Igaz, a BL-ben a csoportkörben a Benficának is sikerült nyernie az Atlético otthonában.

Az Eindhoven 2007 óta először szerepel az egyenes kieséses szakaszban, és most valóságos csodára lenne szüksége a továbbjutáshoz, miután a csoportkörben mindhárom idegenbeli találkozóját (CSZKA Moszkva, Wolfsburg, Manchester United) is elvesztette. Emellett a holland csapat története során még soha nem nyert Spanyolországban európai kupamérkőzést, igaz, most egy többgólos döntetlen már sikert, azaz továbbjutást jelentene számára.

A másik mai nyolcaddöntős párharc visszavágója simának ígérkezik, hiszen a Manchester City az első mérkőzésen 3:1-re nyert a Dinamo Kijev otthonában. Az angol csapat története során először lehet ott a legjobb nyolc között. Erre nagyon jó esélye van, mivel ukrán ellenfele még soha nem nyert európai kupamérkőzést a szigetországban, pedig már 13 alkalommal próbálkozhatott.

Ugyancsak valószínűtlen, hogy a Barcelonának holnap gondot okozna túllépni az Arsenalon az idegenbeli 2:0-s siker után. Az Ágyúsok gyengén muzsikálnak az utóbbi időben, 2016-ban 16 tétmeccsükből csak 6-ot nyertek meg. Ellenben a Barcelona mutatójába (20 meccsből 18 győzelem és 2 döntetlen) bele lehet szédülni...

Izgalmasabbnak ígérkezik a Bayern–Juventus párharc, amelyet a 2:2-es torinói döntetlen után a müncheniek várhatnak kedvezőbb helyzetből. A Bayernnél ugyanakkor messze a hangulat az idillitől, a Werder múlt hétvégi kiütése (5:0) ellenére is. Pep Guardiola ugyanis egy hete átruccant Amszterdamba, ahol Txiki Begiristainnal, jövendő klubja, a Manchester City sportigazgatójával egyeztetett az esetleges erősítésekről. Ezt pedig – a szezon egyik kulcsmeccse előtt – nem nézte jó szemmel a Bayern vezetése. „Olyan vagyok, mint egy nő, képes vagyok egyszerre több feladatra koncentrálni. Ura vagyok a helyzetnek, mindkét oldalra kellő energiát fordítok. Nem lesz gond, van érzékem ehhez” – nyugtatta meg a kétkedőket Guardiola.

Morcos főnökeinek a statisztikákat is meglobogtathatta a katalán szakember: a Bayern eddig húsz alkalommal ért el döntetlent idegenben az első meccsen európai kupapárharcban, és csak kétszer nem jutott tovább, a Liverpool (1980/81, BEK-elődöntő, 0:0 után 1:1 otthon) és az AC Milan ellen (2006/07, BL-negyeddöntő, 2:2 után 0:2).

„Biztos vagyok benne, hogy a Juve ismét védekező felfogásban fog játszani. De szurkolóink segítségével képesek vagyunk rá, hogy az első perctől kezdve domináljunk, és helyzeteket alakítsunk ki. Azonban figyelmeztető jel, hogy az odavágón két gólt is kaptunk annak ellenére, hogy az olaszoknak nem sok helyzetük volt” – nyilatkozta klubja honlapjának Thomas Müller.

A torinói Zebrák remek formában vannak, a Serie A-ban tavaly októberben kaptak ki utoljára, s a német csapatok elleni kupamérlegük (13 továbbjutás, 3 kiesés) is jelentősen pozitív. Emellett az utóbbi hat olyan párharcukból mindig továbbjutottak nemzetközi színtéren, amikor az első meccsen otthon ikszeltek. 2:2-es odavágó után a Dortmundot (1995-ös UEFA-kupa-elődöntő) és a Djurgardent (2005-ös BL-selejtező) is búcsúztatták. „Óriási ütközet lesz. Nagy lelkesedéssel és azzal a céllal utazunk Münchenbe, hogy kivívjuk a továbbjutást. Tisztában vagyunk vele, milyen erős a Bayern, de nekik is vannak gyenge pontjaik, amiket ki akarunk használni” – mondta Leonardo Bonucci, a Juventus védője.

(MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?