Guardiola: Bayern!

<p>München. Josep Guardiola, a Barcelona korábbi sikertrénere lesz a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője a következő szezontól. A bajor klubbal kötött megállapodása három évre szól.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A katalán szakember vezetőedzőként a Barcelonával 2008 és 2012 között három bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, két Király-kupát, három spanyol Szuperkupát, két európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert, ám a múlt évben bejelentette: elég volt, pihenni akar, kifárasztotta a négy esztendő. E hónap elején viszont már azt közölte, hogy az idén szeretne újból edzősködni.

A 41 esztendős Guardiolát hírbe hozták a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel, az Arsenallal és a Paris Saint-Germainnel is, de végül a Bayern Münchent választotta, amelynek kispadján Jupp Heynckes helyét veszi át.

„Jupp Heynckes nem hosszabbítja meg 2013. június 30-án lejáró szerződését, mivel befejezi edzői pályafutását, és ezt most hivatalosan is tudatta” – áll a Bayern közleményében. „Heynckes döntése után egyértelmű volt, hogy csak egy Guardiola kaliberű edző jöhet szóba a Bayernnél” – nyilatkozta a klub vezetőségének részéről Uli Hoeness.

Guardiola az első spanyol szakember, aki a Bayern vezetőedzőjeként dolgozhat. A Bundesliga-érában (1963 óta) két jugoszláv (Zlatko Csajkovszki, Branko Zebec), két magyar (Lóránt Gyula és Csernai Pál), két holland (Louis van Gaal és megbízottként Andries Jonker), egy olasz (Giovanni Trapattoni) és egy dán (Sören Lerby) tréner irányította külföldiként a bajorokat. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?