Greif: „Gólt kell lőnünk”

Holman, slovan

Holman Dávid játéka kérdéses a mai (21.00) Dundalk–Slovan mérkőzésen, a labdarúgó Európa-liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján. A magyar középpályás a pozsonyiak egyik legjobbja volt az utóbbi mérkőzéseken, így nagy érvágás lehet a hiányzása. 
 

„Dávid a Dundalk elleni első mérkőzésen a csapatunk legjobbja volt. A jó formáját a bajnoki meccsen is megerősítette, sajnos azonban rúgást kapott a lábikrájára, ezért le kellett cserélni. Meglátjuk, hogyan alakul a sérülése, az orvosi stáb mindent megtesz, hogy rendben legyen az írországi visszavágóra” – mondta Holman helyzetéről ifj. Ján Kozák, a fővárosiak vezetőedzője.

A Slovan a Fortuna Liga 4. fordulójában könnyedén, 4:0-ra győzte le az aranyosmarótiakat, annak ellenére, hogy több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki eddig kevesebbet szerepelt. 

„Abena és Bozsikov is pihent, Sporarnak pedig kisebb sérülése volt. A változások a kezdőben már az Európa-liga-selejtező miatt voltak, hogy azok, akik eddig sokat játszottak, tudjanak egyet pihenni. Remélem, hogy a Dundalk elleni mérkőzésre sikerül megtalálnom az ideális összeállítást, amivel sikeresek lehetünk” – jegyezte meg Kozák.

A Slovan az utolsó öt mérkőzésén nem kapott gólt, így érthető, hogy a védelem jó formáját át akarják menteni a mai Európa-liga-selejtezőre is. Az egy héttel ezelőtti hazai meccsen 1:0-ra győztek, így ha Írországban sem kapnak gólt, akkor biztosan továbbjutnak. 

„Ez egy nagyon jó kiinduló helyzet. Igaz, hogy lőhettünk volna több gólt is, de ezzel kell elégedettnek lennünk, innen kell kiharcolnunk a továbbjutást. Az ellenfél komoly minőséget képvisel, tudjuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés.

A Dundalk hátrányban van, így biztosan dominálni akar, ami nekünk jó, hiszen remek kontratámadásokat tudunk vezetni. Gólt kell lőnünk, és nem szabad kapnunk egyet sem” – adta ki a parancsot Dominik Greif, a Slovan kapusa, aki az odavágó utolsó perceiben bemutatott egy óriási bravúrt. „Remélem, továbbjutást érő védés volt” – mosolygott a 22 éves kapus, aki az elmúlt bajnokin a fővárosiak csapatkapitánya volt.

A visszavágót az ír fővárosban, Dublinban, a Tallaght stadionban játsszák, mivel a dundalki Oriel Park nem felelt meg az UEFA előírásainak. 

A meccs játékvezetője az osztrák Robert Schörgenhofer lesz, az STV 2 élőben közvetíti a találkozót. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?