Grazba is nyerni mennek a komáromi röplabdázók

roplabda

Kedvező helyzetből, 3:0-s első meccs után várhatja a mai (20.15), grazi visszavágót a komáromi férfi-röplabdacsapat a Bajnokok Ligája 1. fordulójában.

A múlt szerdai, nyitrai meccsen a komáromiak meglepően sima győzelmet arattak az osztrák bajnok felett. A BL-ben most debütáló két gárda találkozóján csak a harmadik szett hozott némi izgalmat, de végül 26:24-re azt is a vendéglátók húzták be. Ezek után mondhatjuk, hogy az UJS Rieker csapata a párharc esélyese? – szegeztük neki a kérdést Gabriel Chochoľak edzőnek a mérkőzés után. „Nem szeretek olyan kijelentéseket tenni, hogy ki a favorit és ki nem az. A labda gömbölyű, a sportban pedig bármi megtörténhet. Úgy, mint a grazi oldalon, ahol nem játszhatott a legjobbjuk, Lorenz Koraimann, nálunk is jöhet egy sérülés, lehet simán csak egy rossz napunk. Minél jobban akarunk játszani, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég” – szögezte le a komáromiak mestere.

A számok alapján már két szett megnyerése is elég a Duna-partiak továbbjutásához, más arányú hazai győzelem esetén aranyszett döntene a kérdésben. A komáromiak azonban nem számolgatnak, újra nyerni szeretnének a graziak ellen, erősítette meg lapunknak Forró Balázs, a csapat egyik blokkolója. „Most is megpróbálunk ugyanúgy játszani, mint az első meccsen, minél jobban betartani az edzői utasításokat. Kemény lesz, de egy újabb győzelem jól fog jönni” – nevetett Forró.

A bajnokcsapat ugyanis még veretlen az új idényben. A Graz legyőzése mellett az extraligában az eperjesieket (3:1) és vasárnap a privigyeieket (3:0) is legyőzték. Utóbbi találkozón a komáromiak rutinos játékosai pihenőt kaptak, a kezdőcsapatban négy saját nevelésű fiatal lépett pályára. A legtöbb pontot, 16-ot Százvai Ádám jegyezhette. „Sűrű a program, ezért örülök, hogy számíthattam a korábban kispadozókra. Jó, hogy láttuk, milyen teljesítményre képesek ők is” – jegyezte meg Chochoľak.

A graziak ellenben épp a gödör alján vannak. Az Osztrák Kupában ugyan nyertek, de további három tétmeccsüket elveszítették az új idényben. A sérülésekkel, betegségekkel sújtott együttes a hétvégén 3:0-ra kapott ki az Aich/Dob csapatától. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy csütörtökig mindenki újra játékra alkalmas állapotba kerüljön a Bajnokok Ligája-mérkőzésre” – nyilatkozta klubja honlapjának Robert Koch edző.

A párharc továbbjutója szinte biztos, hogy az Olimpiakosszal találkozik a 2. fordulóban, mivel a görögök az első meccsen 3:0-ra verték idegenben a bosnyák Mladost Brckót. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?