Grange meglepetésaranya műlesiklásban

ÖSSZEÁLLÍTÁSJean-Baptiste Grange győzelmével ért véget Beaver Creekben a férfiak műlesikló száma az alpesisí-világbajnokság utolsó versenyén.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jean-Baptiste Grange győzelmével ért véget Beaver Creekben a férfiak műlesikló száma az alpesisí-világbajnokság utolsó versenyén. A francia síző a német Fritz Dopfer, Felix Neureuther kettőst előzte meg a dobogón.

Jean-Baptiste Grange a második vb-aranyát szerezte meg: 2011-ben Garmisch-Partenkirchenben már megnyerte ezt a számot, 2007-ben Arében pedig bronzérmet szerzett.

Az első futam után az ötödik helyen állt a 30 éves francia síző, aki az egyre sűrűbbé váló havazás ellenére kitűnően teljesített a második futamban. Az utolsóként rajtoló nagy esélyes osztrák Marcel Hirscher viszont kényelmes előnyből indulhatott neki a lejtőnek, ám az egyik kapura rálépett, így kiesett, és nem tudta megszerezni ötödik érmét a vb-n.

Grange viszont nagyon örült, mivel négy éven keresztül váratott magára egy újabb kiugró eredménye. „Hihetetlen, soha nem jutott volna eszembe, hogy itt nyerhetek. Lazának éreztem magam, és olyan gyorsan mentem, ahogyan csak tudtam. De még így se fér a fejembe, hogyan előzhettem meg mindenkit – lelkendezett Grange. – Nagy ajándék ez számomra azokért az évekért, amikor a sok sérülés és önbizalomvesztés ellenére is keményen dolgoztam. Három éve a visszavonuláson is gondolkodtam, de most fantasztikusan érzem magam.”

A szlovák Adam Žampa kevésbé lelkesen nyilatkozhatott a verseny után, mivel a viszonylag jónak mondható első futambeli 16. helye után a várt előrelépés helyett hátracsúszott a 19. pozícióba. „A második futamom egyáltalán nem sikerült, és a sílécemmel még meg is vágtam a lábam. Ha három tizeddel gyorsabb lettem volna, a 12–13. helyen végezhettem volna. Ez kicsit bosszantó. Körülöttem mindenki látja, hogy egészen más szinten is képes vagyok síelni, mint amit a versenyeken mutatok. Mérges vagyok magamra” – nyilatkozta a 24 éves Adam Žampa, aki a szocsi olimpián hatodik lett ebben a számban.

Öccse, a 22 éves Andreas Žampa a 29. helyen végzett, a magyar színeket képviselő Samsal Dalibor kiesett a második futamban. (SITA, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?