Graňák és Záborský nélkül Norvégiába

<p>Pozsony. Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a tapasztalt játékosoknak szavazott bizalmat a jövő hét végén sorra kerülő Három Nemzet Tornáján.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A Norvégia és Svájc elleni mérkőzéseken nem avat újoncot Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány. A norvég Stavangerben rendezendő meccseken azonban ott lesz a 32 éves Martin Bartek, aki a cseh tréner irányítása alatt most szerepelhet először a szlovák jégkorong-válogatottban. „Martin második éve az egyik legponterősebb pardubicei hokis. Jó a támadások befejezésében és emberelőnyben is, pontosan ilyen típusú játékosokra van szükségünk” – jellemezte a 16-szoros válogatottat Vůjtek.

Hasonlóan fontos szerep hárult volna Tomáš Záborskýra, az omszkiak csatárának azonban betegség miatt le kellett mondania a szereplést. Hiányozni fog Dominik Graňák is. „Saját szavai szerint hosszabb ideje gondjai vannak, melyekről nem szeretne bővebben beszélni. Úgy érzi, nem tudna megfelelően teljesíteni címeres mezben. Számunkra viszont kulcsjátékos, akit nevezni szeretnénk a vb-re, de jelenleg erre 50% esély van” – mondta a kapitány.

A harmadik kényszerű változtatást a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztató előtt néhány perccel kellett meghoznia a szakvezetésnek: Ivan Baranka Achilles-ín-sérülést szenvedett, és előreláthatólag véget ért számára az idei szezon, helyét a litvínovi Ján Brejčák foglalta el.

A keret azonban így is erősnek mondható, Vůjtek szerint a játékosok kétharmada a májusi világbajnokságon is ott lehet. Az ellenfelekről azonban kevés információjuk van a szlovákoknak. „A norvégok sosem szoktak tartalékokkal kiállni, és a svájciak is jó színvonalat képviselnek” – mondta tömören Otto Sýkora, a szlovák válogatott főmenedzsere, hozzátéve, a playoffba jutásra pályázó KHL-es csapatokban szereplő játékosokat több esetben is csak a nemzetközi szövetség (IIHF) közbenjárására engedték el az orosz klubok. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?