Görbicz: „Nem kell még leírni!”

<p>Pezsgőtől csatakos győzelmi trikóban, kezén-lábán aranykonfettikkel, fáradtan és boldogan állt az újságírók elé Görbicz Anita, a Bajnokok Ligája-győztes Győr kézilabdacsapatának klasszisa, aki hét gólt lőtt a Vardar elleni döntőben.</p>

Mi döntött a Győr javára?

Nagyon okos játékot mutattunk mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon együtt volt a csapat, és ez rengeteg energiát adott nekünk.

Ez a harmadik BL-győzelme, de az első anyaként. Másként éli ezt meg?

Hogyne! Egyfolytában sírok, mióta véget ért a meccs! Mindegyik győzelmem hatalmas öröm volt, de ebben a mostaniban két kemény évem volt. Nagyon örülök neki, hogy pont erre a két napra lettem ilyen jó formában. Tényleg nagyon kemény két évem volt, úgyhogy köszönöm a családomnak, hogy mellettem álltak, és be tudtam bizonyítani, nem kell még leírni, ennyi idősen sem.

Két évvel ezelőtt gondolta volna, hogy egyszer úgy nyer BL-t, hogy szélsőként kezdi a meccset?

Ez az egész hercehurca körülöttem nagyon mélyen érintett. Ezért is mondtam, hogy ez a két év nagyon kemény volt számomra.

De most jöhet még két év szélsőként?

Bárhová raknak, megpróbálom mindig a legjobbat nyújtani. Várom a következő kihívást!

A Győr tavaly hetesekkel elbukta a BL-döntőt. Mi a különbség a tavalyi és a mostani csapat között?

Teljesen más… Voltak ebben a szezonban is vereségeink, de ezekből a hibákból mindenki tanul.

Mentálisan is nagyon erős ez a gárda.

Ez így van. Mondtam az elődöntő utáni megbeszélésen is, hogy ahogy ott álldigáltam a szélen, a pályán belülről is látszott, milyen okos, szép kézilabdát játszunk. Ez mind azt mutatja, hogy mentálisan erősek vagyunk.

A Buducnost elleni elődöntőben helyenként szinte gáláztak, ám a Vardar elleni döntőben voltak nagyon nehéz pillanataik is.

Teljesen más, hogy egy első meccset játszol-e a Final Fourban, amikor még van energiád, és tizenkétezer ember előtt mindent ki akarsz adni magadból, mint huszonnégy órával később, hullafáradtan… A szombati meccs azért bennünk volt, ráadásul döntőt kellett játszani – ez nagyon megterhelő és kemény.

A hosszabbítás alatt eszükbe jutott a tavalyi döntő?

Nem. Pozitívak voltunk hatvan perc után is, pedig úgy lett iksz, hogy nem mi lőttük az utolsó gólt. De ilyenkor nem is szabad ilyesmin gondolkodni, akinek ez megfordul a fejében, az elveszti a meccset. Ilyenkor még a lehetetlenre is azt kell mondani, meg tudjuk csinálni.

Mit mondott a társaknak a hosszabbítás előtt?

Üvöltöttem, biztattam a lányokat, hogy ezt csapatként kell lejátszanunk, és csak akkor tudunk nyerni, ha nagyon okosan, csapatként kézilabdázunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?