Gombos Norbert nem számított rá, hogy Hrbatý őt is beveti a Davis-kupában

Gombi

A fehéroroszok legjobbja, Ilja Ivaska sérülés miatt nem játszhat, így a szlovák teniszválogatott egyértelmű esélyessé lépett elő a Davis-kupa ma és holnap sorra kerülő pozsonyi találkozóján. A sorozat Euro-afrikai zónájának meccse előtt Gombos Norberttel, a szlovák csapat második számú, nádszegi származású játékosával beszélgettünk.

Jelenleg csak 276. a világranglistán, öt szlovákiai teniszezőt is magasabban jegyeznek önnél. Mennyire lepte meg a nevezés, és az, hogy Dominik Hrbatý szövetségi kapitány önt jelölte a második egyesre?

Amikor szóba került, hogy itt leszek a Davis-kupa-héten, akkor nemigen számoltam azzal, hogy fogok játszani, mivel sajnos nem volt túl jó az idei szezonom. De ahogy elkezdtem edzeni a pozsonyi salakon, igen jól éreztem magam, egész héten nagyon jól játszottam. Domino valószínűleg ezért is döntött mellettem, aminek nagyon örülök, és remélem, jó tenisszel fogom ezt meghálálni. Ha nyerni tudnék, az igen nagyon segítene a csapatnak.

Mekkora a jelentősége annak, hogy a világranglistán 86. Ivaska sérült?

Nekünk ez nagy könnyebbség, mert Ivaska remek játékos. Nagyon jó szezonja volt, nagynevű ellenfeleket is legyőzött az idényben salakon is, és jó eredményei voltak.

Visszatérve az ön szezonjára, két év után esett vissza jelentősen a rangsorban. Minek tulajdonítja ezt?

Sok gondom volt... Váltottam, mert nem voltam elégedett az új ütőimmel, de sajnos nem voltak jó eredményeim, így újra váltanom kellett, visszatérni a régi ütőkhöz. Sajnos nagyon sok szoros mérkőzést veszítettem el, ami miatt elveszítettem az önbizalmamat, nem igazán voltam a bőrömben a pályákon. Nem voltam jó mentális állapotban, nem tudtam pozitívan gondolkodni, ez volt talán a legnagyobb gond. Nagyon sokat akartam, és sajnos nem ment. Az utóbbi időben viszont már jól játszottam, csak sajnos igen szoros meccseket veszítettem el. Ha ezeket meg tudtam volna nyerni, jött volna sorban a többi győzelem is. De ez a tenisz, az ember egyszer fönt van, egyszer lent, remélem, a következő szezon jobb lesz.

Akkor már van valami elképzelése arról, hogy min kell változtatnia például a felkészülési időszakban?

Meglátom, hogyan fogok játszani a novemberi pozsonyi Slovak Openen, és ez alapján döntök. Gondolkozok pár változtatáson, de egyelőre még megtartom magamnak ezeket.

Zsinórban öt vereséget számlál, legutóbb augusztus végén, a US Open selejtezőjében nyert mecscset. Ki tudja zárni ezt a tudatából?

A Davis-kupa teljesen más, mint egy hagyományos torna, nem magam játszok, hanem ott van mögöttem az egész csapat, amelyik szurkol nekem, ami nagyon nagy segítség. Hazai pályán mindig nagyon jól érzem magam, és jól is szoktam játszani, remélem, most is így lesz, hogy azt tudom nyújtani, mint egész héten edzéseken. Meg akarjuk nyerni a meccset.

Érdekes

Hrbatý: „Norbi rendben van”

„Norbi teljesen rendben van, én azt vártam, hogy még lejjebb is fog csúszni a rangsorban, és panaszkodni fog. De még az előzetes nevezés kihirdetése előtt felhívtam, és megegyeztünk néhány dologban, amit meg kéne tennie. És ehhez tartotta is magát teljes mértékben. Egyáltalán nem úgy játszik, mint aki 276. a világranglistán, nagyon jól teniszezik, remélem, kitart a jó formája” – mondta az Új Szónak Dominik Hrbatý, a szlovák Davis-kupa-csapat szövetségi kapitánya. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?