Gombos: „Mindig szerettem volna az Australian Openen a főtáblán játszani”

Gombos Norbert

A nádszegi származású Gombos Norbert jelenleg a montpellier-i férfitenisztornán szerepel. Hétfőn nagy meglepetésre búcsúztatta a torna 6. kiemeltjét, a világranglista 29. helyén álló spanyol Carreno-Bustát. Mi a szerdai edzése után faggattuk telefonon az Australian Open-es élményeiről, ahol karrierje során először jutott a főtáblára . 

Karrierje során most először játszott Melbourne-ben a főtáblán. Sajnos 3:2-re kikapott a spanyol Davidovich Fokinától. Meséljen kicsit a meccsről, és hogy milyen érzés volt főtáblázni Melbourne-ben.
Nagyon jó érzés volt. Nagyon örültem, hogy bejutottam a főtáblára, mert nagyon szeretem az Australian Opent. Szerintem ez az egyik legjobb torna a világon, és mindig is szerettem volna itt a főtáblán játszani. Csalódott voltam, hogy az év végén nem kerültem be a top 100-ba, de ez a szereplés most kárpótolt. 
Sajnos az első meccsen öt szettben kikaptam Fokinától, de szerintem nagyon jól játszottam. Kár, hogy nem sikerült behoznom a negyedik szettet, pedig volt rá sanszom. Utána az ellenfelem brékelt engem, és nagyon jól kezdett játszani egészen a meccs végéig. 

A kvalifikációban három meccset is megnyert. Mi változott, hogy most sikerült feljutnia a főtáblára? 
Az AusOpen előtti tornán már az első körben kiestem. Ezután nagyon sokat kezdtünk edzeni kinti pályákon Ausztráliában, mert Pozsonyban csarnokban játszom legtöbbször. Kint más a játék, süt a nap, és nagyon sokat fúj a szél. Kellett javítani a játékomon. Szerencsére sikerült, mert nagyon koncentrált voltam az edzéseken. A kvalifikáció első körében olyan ellenfelem volt, aki nem volt tipikusan kemény pályás játékos, jobban szerette a salakot. Győztem, és ez nagy lökést adott. Valószínűleg ezek miatt sikerült elérnem a főtáblát

 
A játéka mely elemein kellett javítani?
Leginkább, hogy ne idegeskedjem azon, hogy az ellenfelem hogyan játszik, és, hogy jobb-e nálam. Saját magamra kell jobban odafigyelnem, azokra a dolgokra kell összpontosítanom, ami segít, hogy jobb legyen a játékom. Minden egyes labdára jobban kell koncentrálnom, mert bármelyik változtathat a mérkőzés alakulásán. 
Sokat dolgoztunk az edzőmmel a szervámon is. Jobbak is voltak az adogatásaim a meccseken. 

Jelenleg 104. a világranglistán. 2017-ben már volt egyszer a 80. hely környékén. Idén is az a cél, hogy elérjen erre a szintre?
Persze. Most úgy érzem, jó úton vagyok, hogy ismét bejussak a top 100-ba. Szerintem most eléggé jól játszok, ha így fogok továbbra is figyelni a játékomra, és stabil maradok az év közben, akkor elérhetem ezt a szintet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?