Gólzáporos meccsen győztek a komáromiak

komáromi focisok
Komárom |

A II. Monacobet labdarúgóliga 23. fordulójában a listavezető komáromiak a Slovan Bratislava utánpótláscsapatát fogadták szombaton ideiglenes otthonukban, Vágsellyén, és Radványi Miklós vezetőedző legénysége papírforma 5:2-es győzelmet aratott.

Ezen a mérkőzésen elmaradt a megszokott 5-10 perces passzolgatás a két tizenhatos között, mert a kezdőrúgás után fél perccel az első előre adott labdával Voleský három lépés után egyedül tört kapura és a tizenhatos közeléből kilőtte a hosszú sarkot – 1:0. Két perccel később Kmeťo futott le az alapvonalig, félmagasan beívelt az ötös sarkára, ahova ismét Voleský robbant be, de négy méterről mellé lőtt. A komáromiak az első negyedórában uralták a pályát, s komoly veszélyt jelentettek a fiatal Hrdina kapujára, de vagy a hálóőr védett, vagy nem találták el a kaput. 

Ez után alábbhagyott a hazaiak lendülete, és a pozsonyiak vezettek egyszerű, gyors ellentámadásokat. A 18. percben egy bal oldali támadás végén Myšovič lehagyta a védőket a bal olalon, és éles lövéssel betalált a jobb alsó sarokba – 1:1. A következő percben a Duna-partiak megszerezhették volna újból a vezetést, mert Ganbayar a másik oldalon Voleský lábára emelt, aki nyolc méterre a kaputól egyből lőtt, de Hrdina reflexszerűen mentett.

A vendégek egyenlítő gólja után a hazaiak játéka kissé elszürkült, és a vendégek voltak aktívabbak, a vezetést azonban nem tudták megszerezni. Az első félidő utolsó öt perce megint a komáromiaké volt. A 42. percben Ganbayar a lábak között megtalálta a jól helyezkedő Šmehylt, aki 18 méterről lapos lövéssel a bal alsó sarokba talált – 2:1. Két perccel később a jobb oldalon Sylvestr a meglódult Németh Tamás elé passzolt, aki futtában lőtt kapura, a labda pedig a hálóban kötött ki – 3:1.

A második félidőre Pastorek jött be Kmeťo helyett. A hazaiak magabiztosabban játszottak az első félidő sikeres finise után, nagy igyekezettel ugyan nem támadtak, őrizvén a biztos 3:1-es vezetést. Az 53. percben a meccsen végig jól játszó Šmehyl egy beadásnak szánt labdával majdnem gólt lőtt, de a labda centiméterekkel ment a jobb oldali vinkli mellé. A 60. percben a sokat mozgó Ganbayart Turčák váltotta a pályán, később pedig Voleskýt Tóth Gábor, aki két gólhelyzetet is kialakított a vége felé. Az egyiknél a kapufa mentette meg a góltól Hrdina hálóját.

A mérkőzés utolsó negyedórája még tartogatott néhány meglepetést. A két csapat kezdett szabadon játszani. A 86. percben a támadó területen belül Sylvestr, Pastorek és Adamec gyors háromszögezése után utóbbi szép gólt lőtt Hrdina hálójába – 4:1. A 89. percben Filip Lichý szökött meg a komáromi védőktől a jobb oldalon, és védhetetlen gólt lőtt a hosszú sarokba – 4:2. A mérkőzés utolsó percében Németh Tamás ívelt be szögletet jobbról, amelyre szokásához híven Martin Šimko futott fel fejelni, és ő állította be az 5:2-es végeredményt. 

Mivel az eperjesiek is győztek 2:1-re a Myjava ellen, a KFC előnye továbbra is 4 pont a tabella élén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?