Gólt sem kapott a tornaelső DAC

ÁGH ISTVÁNNyárasd/Nagymagyar/Du-naszerdahely. Az elmúlt hétvége a DAC korosztályos csapatai sikereinek jegyében telt.

ÁGH ISTVÁN

Nyárasd/Nagymagyar/Du-naszerdahely. Az elmúlt hétvége a DAC korosztályos csapatai sikereinek jegyében telt. Előbb szombaton a fiatalabb diákok, majd vasárnap a kezdők hódították el a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegét, szereztek terembajnoki címet.

A kezdők negyedik téli seregszemléjén a területi bajnokságban játszó nyolc kollektíva mérte össze a tudását a nyárasdi sportcsarnokban. A dunaszerdahelyi focistapalánták a csallóköziek idei tornasorozata zárónapjának első összecsapásán elért gólzáporos (9:0) sikerükkel jelezték, hogy a serlegért érkeztek.

A B csoportban a nagymagyari Roma futballklub növendékei játszották a prímet. Edzőjük, Lakatos Antal a csoportmeccsek befejezése után nagy megelégedéssel mondta: ismét finalisták vagyunk! Tanítványaival, akik idén az idősebb diákok bajnokságában a jányoki klub sikereiért küzdenek, két héttel ezelőtt is a döntőig menetelt.

A serlegért vívott összecsapáson a labdarúgás szépségéből kapott ízelítőt a zömmel szülőkből, barátokból verbuválódott közönség. A srácok nagy erőbedobással küzdöttek, rohantak, daráltak, nem látszott, hogy előtte már három meccset lejátszottak. Betartották az edzők utasításait, a legapróbb részletekre is ügyeltek. A párharc végén a sárga-kékek nagy nyomás alatt tartották ellenfelüket, de nem tudtak hasznot húzni ziccereikből. A csata rendes játékidőben gól nélküli döntetlennel ért véget. Büntetőkkel, akárcsak két héttel ezelőtt, buktak a nagymagyariak. A dunaszerdahelyiek ítélet-végrehajtói, Horváth és Máhr Tamás, könyörtelenül bevarrták a heteseket. „Pedig otthon gyakoroltuk a büntetőket. Sebaj, a második helyet is kimagasló sikernek tartom. Nem szégyen kikapni a DAC-tól” – nyilatkozta a meccs után Lakatos Antal, a legyőzött finalista trénere. Igaza volt. A dunaszerdahelyiek, akik kapott gól nélkül végeztek az élen, minden tekintetben riválisaik fölé nőttek. „Akiket neveztünk a tornára, éltek a lehetőséggel. Nem bízták el magukat, az elejétől a végéig remekül összpontosítottak. Sem motivációban, sem koncentrációban, sem ötletességben nem volt hiány. Ez így is van rendjén, hiszen hetente négyszer-ötször gyakorolunk, hétvégeken tornákon veszünk részt” – summázta sikerüket a csallóközi fociutánpótlás képzésének területén jeleskedő Bögi Ferenc, aki a DAC mellett további csapatoknál, s a területi szövetség válogatottjánál is kamatoztatja szakmai tudását. Természetesen neki is feltűnt, hogy a Csallóközben sok tehetség bontogatja a szárnyait.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?