Gól nélkül Somorján

<p>Nem született gól a somorjaiak és a rimaszombatiak összecsapásán: a hazaiaknak ezzel oda a százszázalékos mérlegük, a gömöriek pedig harmadik meccsükön harmadik döntetlenjüket könyvelték el.</p>

BŐD TITANILLA

Negyven fokban élmény lehet bajnoki futballmeccset játszani. Nem is volt túl nagy az iram, de a szurkolók – tekintve, hogy ők is alig pihegtek a lelátón – ezt most megbocsátották a játékosoknak. Az első két mérkőzésüket megnyerő somorjaiaknak a 90 perc alatt csak egy helyzetük volt (vagy kettő, ha Nilaš öngólveszélyes mentését is beleszámítjuk a 6. percből): a 87. percben Kliment fejese centikkel szállt a kapu mellé. A rimaszombatiak – bár egy drukker előbb a 20. percben, aztán a félidőben, majd a 70. percben is reménykedett, hogy most már aztán csak elfáradnak – jobb csapat benyomását keltették (ezt Vladimír Koník, a somorjaiak volt edzője is elismerte), több ziccerük is kimaradt: a 12. percben Kurák beívelése után Rubint fejesét, a 27. percben Jánošík lövését védte Péntek, a 71. percben pedig Kurák közeli lövésébe vetődött bele önfeláldozóan.

„Talán laposan kellett volna megrúgnom a labdát, mert a kapus felugrott… De utólag könnyű okosnak lenni” – mondta a meccs után a 29 éves poltári származású középpályás, aki amellett, hogy Rimaszombatban futballozik, a IV. ligás Málinecen edzősködik is.

A gól nélküli döntetlennel Libor Fašiang, a somorjaiak vezetőedzője volt elégedettebb. „Az ellenfélnek nagyobb helyzetei voltak, a mi csapatunkból csak Kliment szerezhetett volna gólt. Mi valahogy idegesek voltunk, hiányzott a csapatból a higgadtság” – mondta Fašiang. Ez utóbbin nincs mit csodálkozni, nyilvánvalóan a futballistákat sem hagyta hidegen, hogy a meccs reggelén felrobbant a klubtulajdonos autója.

A rimaszombatiak kicsit kevesellték az egy pontot. „Igaz, hogy még veretlenek vagyunk, de nyeretlenek is. A három döntetlennek a kétpontos rendszerben volna értéke” – jegyezte meg Domik Attila csapatvezető. „Nekünk volt több helyzetünk, de a focit gólra játsszák – mondta ki az örök igazságot Karol Praženica. – A döntetlen ebből a szempontból igazságos.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?