Giro d'Italia – Bettiol szökésből nyerte a leghosszabb szakaszt, változatlan összetett

Alberto Bettiol

Alberto Bettiol szökésből diadalmaskodott a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszán, amelyen az összetett élcsoportja nem változott: Egan Bernal megőrizte előnyét az élen, míg Valter Attila a 15.

Csütörtökön a Rovereto és Stradella közötti 231 kilométer, az idei viadal leghosszabb etapja várt a mezőnyre. A hajrában egy negyedik kategóriás emelkedőt tartalmazó etapon nagy csoport, 23 fő tekert el 20 percre. A mezőny nyugodt tempót diktált hátul, így az élcsoportból került ki a szakasz győztese. Korai támadások után a flandriai körverseny 2019-es győztese, Bettiol indított jókor, és szökevénytársait megelőzve pályafutása első Grand Tour-szakaszgyőzelmét aratta.

Az esélyesek a mezőnnyel együtt értek célba, Bernal változatlan különbséggel vezet. A két magyar is ott volt a pelotonban, Valter Attila – Giulio Ciccone visszalépése nyomán – a 15., Dina Márton pedig a 99. összetettben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?