Germánus aranykezei

Břeclav/Komárom. Szlovák éremesővel zárult az idei szkander Európa-bajnokság a morvaországi Břeclavban. A kilenc junior érem után ismét villantak a rőcei Ján Germánus aranykezei, a 95 kilósok mezőnyében sem bal, sem jobb kézzel nem talált legyőzőre, sőt ellenfelei még jóformán meg sem szorították.

Břeclav/Komárom. Szlovák éremesővel zárult az idei szkander Európa-bajnokság a morvaországi Břeclavban. A kilenc junior érem után ismét villantak a rőcei Ján Germánus aranykezei, a 95 kilósok mezőnyében sem bal, sem jobb kézzel nem talált legyőzőre, sőt ellenfelei még jóformán meg sem szorították. A mostani két arannyal együtt a szinte verhetetlen szlovák legény már hét kontinenselsőségnél tart, s emellett öt ezüst- és egy bronzérem is van a gyűjteményében.

Kilencvenkilences szolnoki bronzérme után ugyancsak a dobogóra vágyott a 105 kilósok között a komáromi Narancsik Sándor. Hogy miért nem végzett ott, arra hazaérkezése után ő adta meg a választ: ‚Elszúrtam a hatba kerülésért vívott párharcomat. Egy ukránnal kerültem össze, orosz bíró vezette meccsünket, de túl szigorú volt velem szemben. Már a kézfogásban éreztem, rossz helyzetben vagyok, aztán szabálytalanság miatt elvette tőlem a mérkőzést. Volt már ilyen esetem a poprádi Eb-n, de nem kívánom a bíróra kenni a balsikert. Jobban is felkészülhettem volna. Kilencvenkilenc óta változtak a technikák, s ha újra vissza akarok jutni az érmesek közé, kénytelen leszek megváltoztatni elavult technikámat. Čapla elnök számol velem a jövőben is, így nem kerülhetem el a váltást” – vélekedett a 12 fős súlycsoport hetedik helyén végzett 33 éves versenyző. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?