Gergely István brazíliai szilvesztere

Tájainkon ismert sportembereket kérdeztünk meg, vajon hol búcsúztatják a 2004-es esztendőt, és arra is kíváncsiak voltunk, van-e emlékezetes szilveszterük. Válaszaikat gyűjtöttük csokorba.

GERGELY ISTVÁN, az olimpiai és világbajnok magyar vízilabda-válogatott szilasi kapusa csapatával, a bajnok és Euroliga-győztes Honvéddal, pár nappal ezelőtt brazíliai jutalomüdülésre utazott, s minden igyekezetünk ellenére nem tudtok őt felhívni. Öccse, Mihály, a szlovák pólóválogatott egyik erőssége is csak annyit mondott, testvére tíz napra „eltűnt”, s Dél-Amerikában szilveszterezik majd: „Nagyon fog hiányozni, hiszen a közelmúltban szinte mindig együtt köszöntöttük az új évet, s nagyon jól szórakoztunk. Remélem, jövőre ismét idehaza lesz.”

NAGY TĺMEA kétszeres olimpiai bajnok (2000 Sydney, 2004 Athén) magyar párbajtőrvívónő: „Itthon leszek az óévbúcsúztatón. Nem szeretem a kötelező ünnepségeket, inkább a gyerekekkel, szűk körben töltöm az esztendő utolsó óráit. Csenge és Luca csemetéim és a legközelebbi családtagok társaságában is jót szórakozunk. Fiatal koromban én is szoktam bulizni, de nagy élmény nem fűződik egyik szilveszteremhez sem.”

PECZE KÁROLY, az Inter, a Győr, a Genclerbirligi, a Kocaelispor, a Wisla Krakow és a Panioniosz volt edzője, jelenleg Pozsonyban él: „A idei szilvesztert családom körében töltöm. Síelni készülünk a Nagy-Fátrába, és ott búcsúztatjuk majd az óévet. Edzői pályafutásom során sok helyen megfordultam, mindenütt más élményekkel gazdagodtam. Talán az egyik legérdekesebb óévbúcsúztatót Törökországban éltem át. Az ottaniak számára a karácsony semmit nem jelent, a szilvesztert azonban rendesen megünneplik. Különösen a nagyvárosokban, ahol óriási tűzijátékkal köszöntik az új évet.”

KOZEL RÓBERT kassai kick-box világbajnok: „Korábban próbálkoztunk máshol, hétvégi házban, szórakozóhelyen búcsúztatni az óévet, de rájöttünk, a legjobb mégiscsak otthon. Családi és baráti körben. Ez vált be, így megfelel számunkra. Szerényen, kicsapongás nélkül lesz alkalmunk nyugodtan elbeszélgetni az elmúlt hónapokról, s arról is elgondolkozhatunk, melyik volt a legemlékezetesebb szilveszterünk. Mert hiába kérdezi, most úgy érzem, egyetlen sem volt kirívóan emlékezetes.”

BORBÉLY BALÁZS, az Artmedia Bratislava dunaszerdahelyi labdarúgója: „Számomra az év utolsó napja semmiben sem különbözik az esztendő többi napjától. Fiatalabb koromban sem hozott különösebben izgalomba. Ebből kifolyólag még nem tudom, hol szilveszterezem az idén. Nem szoktam előre tervezni. Ahogy esik, úgy puffan. Talán családi körben, de az is megeshet, hogy egy sms hatására az utolsó napon, egészen máshol búcsúztatom majd a 2004-es esztendőt.”

YÓCSA IMRE szepsi paralimpiai íjászbajnok: „Hosszú évek óta otthon töltöm a szilvesztert, többnyire a tévé előtt. Most előfordulhat, hogy elmegyek bálba, de a döntést az utolsó pillanatra hagyom. Nem szoktunk járni szórakozóhelyekre, így felidézhető élményem sincs.”

SZKUKALEK IGOR, a Ferencváros nemesócsai labdarúgója: „A szilvesztert, mondhatni lassan már hagyományosan Komáromban töltöm. Tizenhét éves korom óta az év utolsó napján összejövünk a barátokkal, ismerősökkel és együtt ünnepelünk. Különösebb nagy élményem nincsen ezzel kapcsolatban, de egy történetet talán megemlítenék. Néhány évvel ezelőtt a buli után felelőtlenül volán mögé ültem, és elég érdekes módon jutottam haza. Azóta nem vezetek szilveszterkor. Vagy találunk sofőrt, aki elvisz minket, vagy pedig taxit hívunk.”

ÉRSEK ATTILA somorjai junior Európa-bajnok párbajtőröző: „Másfél nappal előtte még nem tudom, hol kötök ki. Úgy néz ki, Somorján maradok, talán a régi barátokkal töltöm a szilvesztert. Az utóbbi években amúgy is sokat voltam távol, ezért ritkábban találkozhattunk. Korábbi szilvesztereim mindegyike valamivel emlékezetes maradt. Tavaly azonban más volt, hiszen Asványi Gábor versenyzőtársammal Rajecké Teplicében tartózkodtunk, s gyógykúrák közben elbúcsúztattuk az évet is.”

BARANYAI GÉZA, az AS Trenčín futballklub marcelházi csatára: „Barátnőmmel, volt csapattársaimmal Párkányban töltöm az óév utolsó óráit. Négy évig fociztam a helyi klub színeiben, ezért nagyon közel áll a szívemhez. Minden szilveszter valahol ugyanarról szól, de mégis más és más. Különleges élményem nem fűződik ehhez a naphoz. Számomra az a legszebb, ha ezt az ünnepet barátaim és szeretteim körében élhetem át.”

PÁLKOVÁCS ZOLTÁN, a Dukla Banská Bystrica válogatott cselgáncsozója: „Túrócszentmártonban, Tono Minárik versenyzőtársamnál tölti a szilvesztert az egész besztercebányai dzsúdócsapat, így én is. Csak szerényen, dáridó nélkül, mert másnap már edzőtáborba indulunk. Nincs idő a nagy bulira, hiszen kezdődik a versenyidény, amúgyis mindegyik szilveszter egyforma.” (sk, zsi, jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?