Gera, Éger és Nikolov is kiesett

Budapest. Éger László kivételével minden játékos részt vett a szombati, bulgáriai és a négy nappal későbbi hazai, horvátok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerda délelőtti edzésén.

Budapest. Éger László kivételével minden játékos részt vett a szombati, bulgáriai és a négy nappal későbbi hazai, horvátok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerda délelőtti edzésén. A debreceni védő azonban csapattársához, Nikolov Balázshoz hasonlóan, sérülés miatt kényszerült elhagyni a keretet.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közben megküldte Gera Zoltán távolmaradásával kapcsolatos állásfoglalását a West Bromwich Albionnak, az Angol Labdarúgó Szövetségnek és a Magyar Labdarúgó-szövetségnek. A Heinz Tennler jogi igazgató és Omar Ongaro, a játékosok státusáért felelős szakértő által jegyzett levélben rögzítik, a nemzeti válogatott orvosa jogosult a labdarúgó állapotának kivizsgálására, amelyre jelenleg Angliában kerülhetne sor. A FIFA állásfoglalásában továbbá rögzíti: amennyiben a labdarúgó sérülés miatt nem szerepelhet a válogatott hivatalos játéknapon lejátszott mérkőzésén, az azt követő öt napban klubcsapatában sem léphet pályára – ez azt jelenti, október 15-én Gerának ki kell hagynia az Arsenal elleni bajnoki mérkőzést. „Elfogadom a FIFA állásfoglalását. Az orvosunkat nem küldjük Angliába, hiszen neki a válogatott mellett a helye, ráadásul kórházi háttér és szakmai kapcsolatok nélkül aligha lehetne Birminghamben körültekintő kivizsgálást végezni. Az angolok veszélyes játékot űznek, hiszen ha nem Bulgária, hanem mondjuk Anglia ellen készülnénk fontos mérkőzésre, hasonló hivatkozással akár a szigetországban szereplő valamennyi játékosomat elveszíthetném” – kommentálta a hírt Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. (ns, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?