Gašparíkban bízik Radványi

<p>Dunaszerdahely. A sereghajtó DAC a listavezető pozsonyi Slovant fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 12. fordulójának vasárnapi (14.30) zárómérkőzésén. Az összecsapás toronymagas esélyese a bajnokságot ötpontos előnnyel vezető fővárosi együttes.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A bundabotrány kirobbanása óta nincs jó passzban a dunaszerdahelyi együttes, amely legutóbbi négy tétmérkőzését elvesztette: Košice 1:4 (idegenben), Trnava 1:4 (otthon), Ružomberok 0:2 (i), Prešov 0:1(i). Ráadásul Radványi Miklós a derbin nem számíthat a Slovantól kölcsönkapott Szarka és Hudák játékára.

„A hétközi eperjesi Szlovák Kupa-meccsen több játékos hozzáállásával elégedetlen voltam, ezért több változás lesz a kezdőcsapatban. Várhatóan Matúš lesz a középhátvéd, elöl pedig Mesanovic kap lehetőséget. A meccs toronymagas favoritja a Slovan, nekünk csak úgy van esélyünk, ha valamennyi játékosunk a maximumot nyújtja” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – De persze nem adjuk fel, szeretnénk legalább úgy meglepni az égszínkékeket, mint a júliusi pozsonyi idénynyitón, amikor Pozsonyból 1:1-es döntetlennel távoztunk. Természetesn a zárt védekezésre helyezzük a hangsúlyt, és gyors kontrákkal igyekszünk zavart okozni. Gašparíknak általában jól megy a Slovan ellen, három éve ő rúgta a győztes gólunkat, tavaly pedig még nagyszombati mezben, ismét a találatával nyert a Spartak. Remélem, most is betalál.”

A sárga-kékek mesterét bosszantja, hogy játékosaiból hiányzik a tűz. „Nem szeretem az olyan focistákat, akiknek a szájában megalszik a tej. Sajnos, a mostani keret tagjaira ez a jellemző. Hiányzik egy olyan egyéniség, aki feltüzelné a többieket” – szögezte le Radványi.

A DAC legutóbb 2011 szeptemberében győzte le a Slovant (1:0), a dunaszerdahelyi mérkőzésen Coric volt eredményes. Azóta két pozsonyi siker (3:1 és 3:2) született, az idei pontvadászat nyitányán a pasienkyi stadionban meglepetésre 1:1-gyel zárult a két csapat összecsapása. Ezúttal nem várható balhé a lelátókon, mert a rizikós mérkőzésre a dunaszerdahelyi klub nem engedi be a Slovan-drukkereket, és a vendégszektor pedig le lesz zárva. A pozsonyi egyesület a rózsahegyiek elleni bajnokin történt gránátrobbanás óta nem kér jegyeket a kinti meccsekre a szurkolói számára. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?