Gareth Bale a világ legdrágább focistája

<p>99 millió euró. Vagy 101 millió. Focistáért még sosem fizettek ennyit. Vasárnaptól Gareth Bale a legdrágábban leigazolt játékos. A vevő a Real Madrid. A korábbi csúcsokat is a spanyolok tartották.</p>

Véget ért a nyár átigazolási szappanoperája. A Real Madrid az elmúlt két hónapban valósággal körbeudvarolták az angol klubot és a játékost, csak az volt a kérdés, mennyiért kél el a walesi szélső. A Tottenham szinte biztosra ment eladásával, a nyáron összesen 121 millió euróért vásárolt új játékosokat.  Bale-t végül rekordösszegért vitték el a spanyolok – az angol sajtó szerint kb. 100 millió eurót adtak érte. Ezt az értesülést egy megbízható forrásra hivatkozva az amerikai AP hírügynökség is megerősítette. A Real-közeli Marca című sportlap szerint viszont „csak” 91 milliót fizettek Bale-ért. Az összeget hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, ezért pár napig vagy akár hetekig folyhatnak még a találgatások. Akárhogy is volt, „legrosszabb” esetben is a valaha volt második legnagyobb átigazolási összeget fizette ki a szélsőért a királyi gárda. A korábbi két csúcsot is a Real tartotta. Négy évvel ezelőtt a Cristiano Ronaldót 94 millió euróért hozták el a Manchester Unitedből, az örökranglista 3. helyén pedig egy 2001-es „üzlet” szerepel: ekkor 75 millió eurót adtak a galaktikusok Zinedine Zidane-ért a Juventus Torinónak. Ettől nem sokkal marad el a Kakáért szintén 2009-ben kifizetett 68 millió euró. Bale hatéves szerződést írt alá, hivatalosan hétfőn 13 órakor, a kötelező orvosi vizsgálatok után mutatják be a Bernabéu-stadionban. „Hat nagyon boldog évet töltöttem a Tottenhamnél, de eljött a búcsú ideje. Nagyszerű időszak volt, melynek minden percét szerettem. Sok játékos álmodozik arról, hogy gyerekkori kedvencénél játszhasson, én pedig őszintén mondhatom, hogy az álmom vált valóra” – olvasható Garath Bale búcsúközleményében, melyet a Tottenham közölt honlapján. Gareht Bale a 11-es mezszámot kapta a Madridban, melyet az előző szezonban a Monacóhoz távozott Ricardo Carvalho viselt. A védő számát nem kapta meg másik játékos az idény kezdetén, Bale-nek tartottak fent, sőt, már az átigazolás lezárulta előtt is lehetett ilyen mezt kapni Madridban, pénteken pedig a bemutatására kiválasztott cipő is megérkezett Madridba. Szakértők szerint az összeg irreálisan nagy, mégha Bale-t nagy tehetségnek is tartják. A játékosok értékével foglalkozó Transfermarkt szakportál 57 millió euróra taksálja értékét. A Realnak ugyanakkor az utóbbi másfél évtizedben alapszabállyá váltak a bombasztikus átigazolások, 2009 óta a klub „adós maradt” egy rekordszintű vétellel. Bale érkezésével várhatóan a csapat szerkezete is átalakul, eddig ugyanis nagyrészt Cristiano Ronaldo játszott azon a poszton, melyen az új igazolásnak kellene majd futballoznia. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?