Galis külön megdicsérte

A szlovák ligaválogatott kétszer döntetlenezett, s a második helyen végzett a Portugáliában rendezett nemzetközi tornán. Az első, Szlovénia elleni találkozón a rimaszombatiak hátvédje, Németh Krisztián is végigjátszotta a kilencven percet, a bolgárokkal vívott döntőt pedig a kispadról figyelte.

Németh Krisztián (jobbról) portugáliai teljesítményével Dušan Galis is meg volt elégedveSomogyi Tibor felvételeUtolsó pillanatban derült ki, hogy utazik. Hogyan reagált a hírre?

Számomra nem volt meglepetés, mert Petráš edző már egy héttel hamarább elmondta, hogy én is mehetek Portugáliába. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni, új tapasztalatokat szerezni, jó játékosok között, jó edzők vezetése alatt külföldi csapatok ellen is kipróbálni magam.

Milyen volt a szlovén meccs a pályáról nézve?

Jobbak voltunk, 4:1-re kellett volna nyernünk. Nekünk négy tiszta gólhelyzetünk volt, míg az ellenfélnek csak egy. A találkozó vége felé már nagyon érett az újabb gólunk, de végül büntetőkre került sor. Jó iramú mérkőzés volt, s számomra a továbbjutás mellett külön öröm, hogy Galis edző engem kiemelten megdicsért utána.

A tizenegyespárbajban nem akart részt venni?

Nem erősségem a tizenegyes, úgyhogy nem törekedtem lőni. Ha rám került volna a sor, vállaltam volna, de erre már nem volt szükség.

A döntőben Bulgária volt az ellenfél. Ezt a meccset a kispadról figyelhette.

Kiegyenlített, kemény csatát vívtunk velük. A döntetlen igazságos eredmény, bár a játékvezető eléggé ellenünk fújt, két tizenegyest is ítélt az ellenfél javára, de az elsőt Perniš kapus bravúrosan hárította. A büntetőpárbajban ezúttal alulmaradtunk, de a második hellyel is elégedettek vagyunk.

A bangkoki túra után másodszor is meghívást kapott a ligaválogatottba. Gondolja, hogy a tavasszal akár a világbajnoki selejtezőkön is lehetősége lesz bekerülni Dušan Galis edző keretébe?

Én csak végzem a dolgomat, tavasszal elsősorban a rimaszombati csapat bennmaradása lesz a fő célunk. De ha bármilyen meghívót kapok a címeres mezbe, nagyon szívesen megyek... (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?