Gáláztak a németek

<p>Németország 7:1-re kiütötte a házigazda Brazíliát a foci-vb elődöntőjében, és rekordot jelentő nyolcadik alkalommal lehet ott a fináléban.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A brazilok már a 11. percben gólt kaptak szögletből (Thomas Müller teljesen üresen lőhetett), s hátul látványosan összeomlottak. Gyors egymásutánban négy gólt kaptak, a németeknek a szépen kijátszott akciók végén még arra is volt módjuk, hogy a kaotikusan futkosó brazil védők asszisztálása mellett udvariasan felkínálják egymásnak a góllövés lehetőségét (ezzel Miroslav Klose, Sami Khedira és kétszer Toni Kroos élt).

A második félidőben André Schürrle is lőtt még kettőt, a legvégén pedig Oscar szerezte meg a hazaiak becsületgólját, 7:1-re kozmetikázva az eredményt.

„Katasztrofális, történelmi, megalázó vereség volt, de el kell viselnünk. Tíz perc alatt elment a meccs, ebben az időszakban semmi nem működött, ezt a fantasztikus németek kihasználták – mondta Scolari. – Én hoztam meg a meccs előtti taktikai döntéseket, ezért én vagyok az első számú felelős. Elnézést kérek a meccsért.”

A játékosok is a szurkolókat sajnálták (akik néha még 0:5-nél is belelkesültek egy kis időre, egyedül Fredet fütyülték ki minden egyes labdaérintésénél). „Örömöt akartunk szerezni az embereknek, akik ezen az estén rengeteget szenvedtek. Nem sikerült bejutnunk a döntőbe, ezért minden braziltól elnézést kérek. Szerettem volna őket boldognak látni” – sajnálkozott David Luiz is.

„Nagyon nehéz megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. A saját bőrünkön tapasztalhattuk, milyen nagyszerű a német labdarúgás. Müller korai gólja áramszünetet okozott nálunk” – értékelt a kapus Júlio César.

A kihagyás pedig rekordbeállítást eredményezett: a brazilok történetük során másodszor kaptak ki hat góllal, 1920-ban Uruguay győzte le őket (6:0) a dél-amerikai kontinensbajnokságon. Öt gólnál viszont még sosem kaptak többet vb-meccsen (1938, 6:5 Lengyelország ellen), s eddigi legnagyobb vb-vereségük háromgólos volt (1998, 0:3 Franciaország ellen a döntőben).

Nem is tudták egykönnyen feldolgozni a brazilok a fiaskót, Sao Paulóban buszokat gyújtottak fel, de több városban is a rendőrségnek kellett megelőznie a komolyabb rendbontást.

Németországban ellenben fiesztahangulat uralkodott, a Nationalelf rekordot jelentő nyolcadik alkalommal játszhat vb-döntőt. „Amióta a válogatott tagja vagyok, csapatként most nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Lenyűgözőek voltunk. Az első perctől kezdve kihasználtuk a brazilok határozatlanságát. Az első gól után jött magától a többi is” – jegyezte meg a Toni Kroos.

„Csodálatos, elképesztő eredmény ez, de nehogy elhiggyük, hogy ezzel vége. Még ott a döntő előttünk, nem szállhatunk el. Nagyon örülünk, de nem engedünk ki” – tekintett már előre Joachim Löw, a németek szakvezetője, hozzátéve, nagyon örül Klose csúcsának, aki 16 góljával a vb-örökranglista élére került.

Thomas Müller tíz góljával már a top tízben jár, de nagyon szerényen nyilatkozott. „Nem szállhatunk el magunktól. Most az egekig magasztalnak minket, de még nem értük el a célunkat” – mondta Müller. (TASR, nso, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?