Galántán is haraptak a Cápák

Galánta/Komárom |

<p>A mátyusföldi városban is folytatta menetelését a bajnok Komárno Sharks, amely 12:3-ra lelépte a vendéglátó Galanta Kids tinialakulatát a félszezonos BoxingONE Championship közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság szombati összecsapásán.</p>

 

Ezzel a magyar válogatott bunyósokra épülő Duna-parti társaság a táblázat élére ugrott, s továbbra is a sorozat nagy esélyese.

Először csapott össze a B1-ben a két szlovákiai együttes, és két ringcsata után váratlanul a hazaiak vezettek 3:1-re. A galántai dzsókermeccses Tankó Vilmos döntetlenezett Nagy Krisztiánnal (56 kg), majd Patrik Polák megszerezte a mátyusföldiek első és utolsó győzelmét a vendégalakulatban egyetlen komáromi bokszoló, Bölcskei Csaba ellen. „Ha ebből indulnánk ki, akkor azt mondhatnám: legyőztük a komáromiakat, de volt ezen kívül hat meccs, és azokon is módfelett helytállt tizenhét évesekből álló fiatal csapatom, így azt állítom, mi vagyunk a mérkőzés morális győztesei. Nem véletlen, hogy a végén nagy tapsot kaptunk a közönségtől. Nagyon büszke vagyok a fiúkra” – mondta lapunknak Kovács Tamás, a vesztes galántaiak vezetőedzője, aki példaként Tankó döntetlenes csatáját és Polák hatalmas öklözését hozta fel. Szerinte Rajcsányi is nagyon nagyot bokszolt a háromszoros olimpikon Káté Gyula ellen (64 kg), és Ferdinand is kiválóan helytállt a vendégdzsóker és a születésnapját ünneplő Klasz Árpád ellen (69 kg).

Győrfi György, a Cápák vezetőedzője az első két meccset is öklözőjének adta volna, de elfogadta a pontozók döntését. „Meg vagyok elégedve, a gyerekek beleadtak mindent – mondta szokásos tömör értékelésében a tapasztalt szakember. – Káté, Klasz, az idén érettségiző Harcsa Zoltán és Darmos József is jól bokszolt, Döbrösi Ádám pedig már a második menetben véget vetett a mérkőzésnek. Tovább harcolunk. Legközelebb a Győrt fogadjuk, aztán meg Debrecenben kell helytállnunk. Most már előretekintek, s ez a két meccs érdekel.”

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?