Gálaelőadást tartott a Real

Madrid/Dortmund/Liverpool. A labdarúgó BL első csoportkörének 2. fordulójában a Real Madrid remekelt: a címvédő fantasztikus mérkőzésen lelépte a Genket. Szintén fölényesen győzött Eindhovenben az Arsenal és a Lyon hazai pályán kiütötte a Rosenborgot. A Roma és a Liverpool ezúttal sem volt képes begyűjteni a három pontot.

Vieri (az előtérben) nem lőtt gólt az Inter–Ajax meccsen, de csapata így is legyűrte 1:0-ra a hollandusokatTASR/EPA-felvéteAz előző kiírásában az Arsenal hat idegenbeli mérkőzéséből ötöt elveszített, így a londoni gárda kicsit tartott az eindhoveni meccstől. Az Ágyúsok fanatikusainak magán a mérkőzésen már nem kellett sokat izgulniuk, hiszen mindössze 21 másodperc telt el, amikor a brazil Gilberto Silva megszerezte számukra a vezetést. Ez volt a BL történetének leggyorsabb találata. A PSV-t egyáltalán nem sokkolta a bekapott gól, és heves rohamozásba kezdett, ám mindössze két érvénytelen találatig jutott. Az Arsenal kontrái már ekkor is veszélyesek voltak, a szünet után pedig már eredményesek is, és az angolok így egy igencsak meggyőző diadallal szakították meg idegenbeli nyeretlenségi sorozatukat. A vendégek hangulatát csak az rontotta el kissé, hogy Henry-t a hazai közönség végig rasszista kórusokkal gyalázta.

Az A-csoport másik találkozóján jól kezdett a Dortmund: Radet addig szerencsétlenkedett a saját tizenhatosánál, amíg szerelték, és Koller közelről nem hibázott. A Borussia ezt követően érthetetlenül visszavett a tempóból, és hagyta érvényesülni az Auxerre-t. A franciák a kapu előtt azonban rendre a rossz megoldást választották. Az ebben a szezonban először pályára lépő brazil gólvágó Amoroso rögtön góllal bizonyította klasszisát, de a német drukkerek hiába gondolták, hogy eldőlt a meccs, mert a vendégek rögtön szépítettek, és így egészen az utolsó percig izgalmas volt a találkozó.

A B-csoportban a Valencia magabiztos győzelmet aratott a Szpartak Moszkva otthonában. Az oroszokról egyre inkább úgy tűnik, hogy lefelé lógnak ki a BL-ből: a hispánok egyetlen percre sem engedték ki a kezükből a találkozó irányítását. A spanyolok ezzel a diadallal fél lábbal már a következő körben vannak, a Liverpool azonban egyre rosszabb helyzetbe kerül, mivel a Vörösök nem tudták legyőzni hazai pályán a Baselt. Pedig nagy angol rohamokkal indult a meccs, és a cseh Milan Baroš révén vezetést szereztek. A svájciak azonban, amint kijöttek a szorításból, egyenlíteni tudtak, és innentől kezdve az egyik félpályát akár ki is adhatták volna. A hazaiak fölénye sokszor már nyomasztó volt, a folyamatos egykapuzás azonban a heroikusan védekező svájciak miatt nem vezetett eredményre.

A C csoportban a Real Madridtól még úgy is sima győzelmet várt mindenki, hogy nem csak Ronaldo, de Zidane és Makelele is hiányzott a királyi gárdából. A meccs igazi főszereplője Luis Figo volt, aki Zidane távollétében a Real vezéregyéniségeként futballozott, mindenütt jelen volt, és pazarul fogta össze a gárdát. A Genk majd egy félidőn keresztül állta a sarat, ám amikor roppant balszerencsés módon bekapta az első gólt, a belga csapat összeomlott. Miközben a Real kitömte a Genket, addig a csoport másik meccsén az athéni nézők egyetlen gólt sem láthattak. A Farkasoknál Totti még mindig nem játszhatott, Limának és Batistutának viszont már lejárt az eltiltása, és így mindketten a kezdő csapatban kaptak helyet. A római együttesen azonban ez sem segített túl sokat, az olaszok továbbra sem tudtak kilábalni krízisükből, bár a döntetlent azért megérdemelték az esetenként túlságosan is óvatos AEK ellen.

A Lyon drukkerei meglehetősen elégedetlenek voltak csapatukkal, ami persze érthető azok után, hogy csapatuk egy hét alatt három vereséget szenvedett az elmúlt napokban. A focisták is nagyon fogadkoztak, és a lyoni düh áldozata a Rosenborg lett, a norvégokat alaposan kitömték a Gerland-stadionban.

A játéknap rangadójára Milánóban került sor, ahol az 1972-es BEK-döntő ismétlődött meg az Internazionale és az Ajax között. Az Ajax szokásához híven nem állt be bekkelni, hanem nagyon is bátran futballozott, aminek köszönhetően a találkozó meglehetősen élvezetes volt annak ellenére, hogy sokáig nem született gól. (sr,o, n)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?