Sport

Gádoši visszatérne

Nyitra. Ma a késő délutáni órákban tartja soros tisztújító közgyűlését a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 12. 18:00

Nyitra. Ma a késő délutáni órákban tartja soros tisztújító közgyűlését a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség. A tizenkét járást képviselő hatvankét küldött megvitatja az elmúlt négyéves időszak fejleményeit, megválasztja az új elnököt, a végrehajtó bizottság tagjait, a fegyelmi és a fellebbviteli bizottságok elnökeit, valamint a Szlovák Futballszövetség február elején esedékes konferenciájának küldötteit.

Két évvel ezelőtt előrehozott, rendkívüli közgyűlése volt a szövetségnek. Akkor Ladislav Gádoši elnök leváltása állt a figyelem középpontjában. Gádoši, aki másfél választási időszakban vezette e testületet, hogy megelőzze a menesztését célzó eljárást, önként lemondott tisztségéről. Sok-sok hercehurca után végül is csak negyedik nekifutásra sikerült megválasztani Pavol Šípoš személyében az új vezetőt, mindössze tizennyolc hónapos megbízatásra.

Ma mind Gádoši, mind pedig Šípoš ismét jelölteti magát a szóban forgó tisztségre, de Robert Šuník, hasonlóan, mint két évvel ezelőtt, újból kéri a küldöttek bizalmát. Mindhárom elnökjelöltet az indulásuk okáról és elképzeléseikről kérdeztük.

Ladislav Gádoši: „Szükséges tiszteletben tartani a futball méltóságát és visszaállítani a szurkolók elkötelezettségét a világ legszebb sportága iránt. Felesleges a múlt történéseiben kutakodni, hiszen hihetetlen mennyiségű munka áll előttünk. Foglalkozni kell az egyes bajnokságok szervezeti felépítésével, és jobban oda kell figyelni a fiatalokra.”

Pavol Šípoš: „Úgy érzem, hogy a labdarúgáshoz értő közeg pozitívan értékeli eddigi szerepvállalásomat. Számos változtatást sikerült bevezetnünk, de a jövőben sem ülhetünk tétlenül babérjainkon, és naprakésznek kell lenni mindenben. Szerencsére a családom is támogat vállalt kötelezettségem teljesítésében“.

Robert Šuník: „Sürgősen változtatni kell, ugyanis erősen megingott a klubok kerületi vezetőkbe vetett bizalma. Az utóbbi hetekben többen megszólítottak, hogy ismételten pályázzam meg az elnöki posztot. Támogatóim kijelentései szerint olyan személyre van szükség az irányításban és végrehajtásban, aki közülük van, valamikor focizott, csapatot edzett és egyesületet vezényelt. A két évvel ezelőtt meghirdetett ütemtervemet újfent előterjesztem, amelynek remélem, átütőbb kimenetele lesz.”

Önnek ajánljuk

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Újra iható a csapvíz Csicsón és Füssön

A szomszédos házakat is megrázta a robbanás Nyitra mellett

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?