Gáboríkék megvédenék címüket

<p>Az nhl.com szerint a Chicago, a számítógépes szimuláció alapján a Pittsburgh nyeri a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság csütörtök hajnalban kezdődő 97. szezonját.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

És akkor még ott van a címvédő Los Angeles, a mindig stabilan teljesítő Boston, a nagy ugrásra készülő Tampa Bay, a tavalyi döntős NY Rangers, a nyugati állócsillagokról (Anaheim, San José, St. Louis) nem is beszélve...

Azonos a képlet

A sokesélyes bajnokságot elsősorban a tíz éve bevezetett fizetési plafon eredményezi, a korábban a pénzt két kézzel szóró kluboknak is bele kell férniük (az idén) 69 milliós keretbe. Így aztán a topjátékosok aránylag egyenletesen oszlanak meg az élgárdák között, a siker záloga sokkal inkább a jól összerakott csapat és a minél kevesebb sérülés.

Steven Stamkos és vele együtt a Tampa például szárnyalt a tavalyi idény elején, a 24 éves hokis 16 meccsen 14 gólnál járt, amikor eltörte a lábát – és a csapat sima 4:0-val hullott ki a playoffból. A címvédő Los Angelesnél is hasonló a képlet: ha a szlovén Anze Kopitar és a szlovák Marián Gáborík nem szorul hosszabb kényszerpihenőre, a Kings alighanem készülhet az újabb nagydöntőre.

A képletbe tetszés szerint behelyettesíthető a Pittsburgh (Crosby, Malkin), az Anaheim (Kesler, Getzlaf), a Chicago (Sharp, Kane, Toews, Hossa)...

Cseh szuperötös

Ami viszont biztos: a finn Teemu Selänne után a cseh Jaromír Jágr lesz a korelnök. A 42 éves Jarda újabb rekordokat dönthet meg honfitársai által támogatva: a New Jersey-nél nagyon könnyen előfordulhat, hogy emberelőnyben a Židlický, T. Kaberle, Eliáš, Havlát, Jágr cseh ötös lesz a jégen.

Az illető hokisok kissé magasabb kora (sorrendben 37, 36, 38, 33, 42 évesek) valamelyest árnyalja a képet, úgy, mint a szlovákok esetében is: a 12 körüli létszámuk nem csökken, az igazán nagy sztárok (Marián Hossa, Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Marián Gáborík) viszont már jóval túl vannak a harmincon. Pozitív hír viszont, hogy a nagy tehetségnek tartott 19 éves Marko Daňo a Columbusnál kezdheti a szezont.

Az edzőt is büntetik

A bajnokság lebonyolítása idén nem változik, a 82 alapszakaszbeli meccs során minden gárda legalább egyszer bemutatkozik valamennyi csarnokban. Az április közepén kezdődő playoffba a Keleti és a Nyugati főcsoport 8-8 csapata jut be (mind a négy divízió első három helyezettje, akikhez – a hátrébb végzettek közül – a legtöbb pontot szerzők csatlakoznak). Apró szabálymódosítások azonban akadtak, színészkedésért például nemcsak a játékost fogják ezentúl pénzbüntetéssel sújtani, hanem edzőjét is – mivel nem beszélt hokisa lelkére... (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?