Futócipős szilveszter Dunaszerdahelyen

Dsz.szilveszteri futas
Dunaszerdahely |

Csallóköz szívében folytatódik a hagyomány, vasárnap megrendezik a szilveszteri futás újabb, immár huszonegyedik felvonását.

A Csallóközi Marathon Club Žitný Ostrov szervezésében, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal támogatásával zajló rendezvényen a szervezők ezúttal sem változtattak a helyszínen és a közkedvelt tömegsportrendezvény forgatókönyvén. A hangulatos futószilveszter „főhadiszállása” a városi sportcsarnokban lesz. A létesítményben öltöznek át a résztvevők, majd itt kerül sor a megmérettetést követő zárópartira. A futók a MOL Aréna szomszédságában található városi szabadidőparkban kocoghatnak, futhatnak, teljesíthetik az általuk választott távot.

„A leköszönő esztendő utolsó napján is a sportos életvitelt népszerűsítjük. Megjegyzem, nem klasszikus versenyt szerveztünk, ezért időt nem mérünk, sorrendet nem hirdetünk. Nevezni reggel 9-től lehet. A futók és kocogók erőnlétük függvényében 1, 3 és 5 kilométeres távon tesztelhetik erőnlétüket. Mivel a láb mindig kéznél van, ezért futhanak, gyalogolhatnak. Fél 11-kor a legapróbbak futásával rajtol el a rendezvény, a gyerekek egyébként 200 métert futnak. A felnőttek 11 órakor egyszerre vágnak neki az általuk választott távnak. A célba érőket éremmel, befutócsomaggal jutalmazzuk. Szilveszter lévén a verseny befejezése után pezsgővel koccintunk az előttünk álló 2023-as évre. A részvétel természetesen ingyenes, mindenkit szeretettel várunk a leköszönő esztendőt záró vigasságok rajtját megelőző hangulatos bemelegítésre – tájékoztatta lapunkat Vajas Roland, a szervező klub elnöke, aki egy érdekes momentumra hívta fel figyelmünket. – Tavaly megígértem, hogy megtérítem a futócipő árát azoknak, akik 2023-ban túlszárnyalják eddigi lehosszabb versenytávukat. Négyen jelentkeztek, ők a helyszínen átvehetik a futócipő árát” – számolt be a rendezvényt színesítő különdíjról az ízig-vérig sportember.

A Csallóközben egyébként 2023 utolsó napján Csilizpatason is mozoghatunk, itt ötödik alkalommal rendeznek sportos óévbúcsúztatót. A Százszorszép polgári társulás szervezésében sorra kerülő rendezvény ugyan Szilveszteri Futás néven került a köztudatba, de a rendezők minden olyan résztvevőt szeretettel várnak, aki az óév utolsó napján még egyszer körbesétálna, bebarangolná faluját. Az egyre népszerűbb szilveszteri futam délelőtt tíz órakor indul.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?