Füleki mentőakció – Piszárral a kispadon

Fülek |

<p>Nem úgy sikerült az újonc fülekieknek az őszi idény, mint ahogy elképzelték. Tizenkét pontjukkal a tizenötödik helyen teleltek a 16 tagú közép-szlovákiai III. ligában. Januártól mentőakcióba kezdtek, Piszár József új vezetőedzővel és megváltozott játékoskerettel.</p>

A nagy nyári eufória után ősszel jött a kijózanodás: 3 győzelem és 3 döntetlen mellett 9 vereség sodorta a kiesőzónába a fülekieket. Visnyai Attila, az FTC klubelnöke szerint nem volt megfelelő a légkör az öltözőben, s ebből az edző és a játékosok kivették a részüket. „Kellett a csere, januártól Tóth Csabát a volt válogatott játékos, a rimaszombati Piszár József váltotta fel a kispadon. Edzőként ez lesz az első nagy kihívása. Már régen ismerem őt. Korábban is felmerült a leigazolása, de erre a lépésre csak télen szánta el magát az igazgatótanács. 2017 végéig egyeztünk meg Piszárral – tájékoztatta lapunkat a váltásról a füleki egyesület és futballszakosztály első embere. – Megpróbáljuk megmenteni a III. ligát. Elsősorban nem szabad az utolsó helyen végeznünk, emellett pedig minél több pontot kell gyűjtenünk, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk a júniusi záráskor. Mert átszervezés lesz a II. ligában, de jelenleg még senki nem tudja megmondani, hány csapatnak kell elhagynia a III. ligát.”

Nemcsak komoly játékosmúltú edzővel, hanem jócskán megváltozott kerettel vágott neki januárban az FTC a tavaszi felkészülésnek. Huszonöt volt füleki labdarúgót is megszólítottak, abban reménykedve, hogy vonzó lesz számukra a III. liga. „Nagy csalódás ért minket, mert a döntő többség nemet mondott, pedig alacsonyabb osztályban futballoznak. Csak néhányan reagáltak a hívó szóra, nekik örülünk. Mivel a téli távozók után nem volt ütőképes csapatunk, külföldiekkel töltöttük fel tizennyolc főre a keretet” – magyarázta Visnyai Attila.

Nyolcan maradtak az őszi együttesből: Telek Kornél, Juhász Róbert, Erik Urbančok, Botoš Attila, Matej Fajd, ifj. Bari Jenő, Szókis Ottó és Marek Drak. Sikerült visszacsalogatni Rubint Istvánt, Ragyolcról Lipták György és Štefan Lažík érkezett, fiataljaik közül Ibos Dominik és Bari Filip készül velük. Öt légióst igazoltak: Michael Borowski kanadai lengyel, Chibuezze Charles Ogaraku Budapesten élő nigériai és hárman szerbek. Alekszander Kosztics kapus, Marko Zsivics hátvéd és Miladin Vujocsevics csatár.

Holnap Čadcán kezdenek a fülekiek. Hány pontot szereznek tavasszal az őszi tizenkettőhöz? Sikerül megkapaszkodnia az újoncnak a III. ligában?

Június közepére ez is kiderül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?