Fucsovics ismét Pozsonyba jön

Fucsovics

Veretes névsor várható az október 28. és november 3. között sorra kerülő pozsonyi challengertornán.

a Slovak Open jubileumi, 25. évfolyamára jelen állás szerint nyolc teniszező érkezik a világranglista első 100 helyéről. Köztük lesz Fucsovics Márton (87.), a 2022-es kiírás győztese is. Az első számú kiemelt azonban nem ő, hanem a 61.-ként jegyzett orosz Roman Szaffjulin lesz. Rajtuk kívül az olasz Luca Nardi (89.), a bosnyák Damir Dzumhur (96.) vagy a horvát Borna Coric (97.) is játszani fog Pozsonyban – mindannyian jóval magasabban is álltak már a világranglistán karrierjük során.

„Nagyon örülök, hogy a torna a versenynaptár stabil részévé vált. A szezon hajrájában még sok játékos szeretne ranglistapontokat szerezni, ezért elég erős mezőny jött össze. Hogy mást ne mondjak, öt korábbi ATP-tornagyőztest találunk a torna ágrajzában – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Igor Moška, a Slovak Open igazgatója, a szövetség főtitkára.

A hazai játékosok közül alanyi jogon főtáblás Lukáš Klein és Jozef Kovalík, az egyik szabadkártyát pedig biztosan Alex Molčan kapja. „A másik jelöltünk Gombos Norbert, de lehetőséget fogunk biztosítani a fiatal teheteségeknek is. Hogy miként oszlik el a három szabadkártyás hely és kinek adjuk a két speciális kivételt, majd az edzőkkel való konzultáció után döntjük el” – tette hozzá Moška.

A torna összdíjazása közel 150 ezer dollár. A belépők már kaphatók: hétköznap 3, hétvégén 5 euró a beugró. A viadalról a köztévé élőben fog közvetíteni, de a jogok iránt küldföldi csatornák is érdeklődnek. (ot, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?