Fucsovics Bemelmansszal kezd

Egyértelműen a házigazda belgák az esélyesek a magya-rok elleni, ma (13.30) kezdődő tenisz Davis-kupa-nyolcad-döntőben.Fucsovics Márton és a Davis-kupában tavaly döntős belgák második számú teniszezője, Ruben Bemelmans játssza a Világcsoport mai nyolcaddöntőjének első mérkőzését.

Egyértelműen a házigazda belgák az esélyesek a magya-rok elleni, ma (13.30) kezdődő tenisz Davis-kupa-nyolcad-döntőben.

Fucsovics Márton és a Davis-kupában tavaly döntős belgák második számú teniszezője, Ruben Bemelmans játssza a Világcsoport mai nyolcaddöntőjének első mérkőzését. A tegnapi sorsolás alapján a nyitónap második mérkőzését Balázs Attila vívja a csata legnagyobb sztárjával, a világranglistán hetedik David Goffinnel, aki tavaly döntőt játszott az ATP-világbajnokságon. Szombaton a párosok csatájában Fucsovics és Balázs ellenfele Julien Cagnina és Joris de Loore lesz, míg vasárnap két egyes meccsre kerül sor, a péntekihez képest fordított párosításban.

A kemény pályán sorra kerülő párharcnak a liége-i Country Hall ad otthont, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A csatát eredetileg Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb ugyancsak Belgiumban csapott össze egymással, ám egy tavalyi szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős – a belga és a bajnok francia csapat – eldönthette, hol kíván játszani az első körben.

A ranglistán 63. Fucsovics elmondta, tetszik neki a borítás, lassú a pálya, nehezek a labdák, ami kedvezhet a játékának. „Szép az egész csarnok, remélem, sokan eljönnek szurkolni nekünk. Még nem gondolok a Goffin elleni mérkőzésre – nyilatkozta a magyar teniszező. – Bemelmans balkezes, sokszor találkoztam vele, és vertem már meg. Egyelőre csak arra a meccsre összpontosítok.”

A két válogatott 13-adszor csap össze, az 1934-ben kezdődött párharcban a belgák vezetnek 7:5-re, Belgiumban pedig 4:2 az állás. A két idegenbeli diadal során 42 éve Taróczy Balázs és Szőke Péter 5:0-ra verte a házigazdákat Brüsszelben, 1984-ben pedig Taróczy és Kiss Sándor 3:2-re nyert ugyanott. A legutóbbi csatára 28 éve, 1990 májusában került sor, a belga főváros salakpályáján Noszály Sándor, Lányi András és Markovits László vendégszerepelt. Akkor az ellenfél (sorozatban négy vereség után) 4:1-re jobbnak bizonyult.

„Fucsovics remekül játszott az Australian Openen, ami nekem kevésbé sikerült jól, láthatóan nagyszerű formában van, erős és tehetséges játékosnak tartom. Balázzsal tavaly nyáron játszottam Horvátországban, nagyon kemény meccs volt, bár azt salakon rendezték, ezt meg fedett, kemény pályán, szóval teljesen mások a körülmények. Tisztelek minden ellenfelet, ez a csapatunk egyik legfontosabb jellemzője. Jók a magyarok, de nincs okunk félni, győzni akarunk” – mondta a Nemzeti Sportnak Goffin, a belgák ásza.

A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?