Fradi-bombák és nyilatkozatbombák

<p>Vicces edzői nyilatkozatok és egy Fradi–Újpest derbi. Mi történt a labdarúgó NB I tizenkilencedik fordulójában?</p>

KISS TIBOR NOÉ

Nincs annál jobb szórakozás, mint amikor magyar futballisták és edzők nyilatkozatait olvassuk. Ez a hétvége is bővelkedett az érdekes, ízig-vérig „magyaros” kijelentésekben. Az Indexen például találkoztunk egy Tőzsér Dániellel készült riporttal. Kiváló, tanulságos írás, Tőzsér reálisan és őszintén beszél benne a karrierje állomásairól. Egy helyen azonban ő is belecsúszik a science fiction világába. A magyar középpályás a Galatasaraynál töltött időszakáról beszél, ahol 17 évesen többnyire a Fatih Terim által irányított felnőtt csapattal készült. Közel volt az áttöréshez, azonban „Hagi érkezésével ez az esély azonnal szertefoszlott, de ebben semmi magyar–román ellentét nem volt”. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy a Galata román edzője azért próbálta háttérbe szorítani a tinédzser Tőzsért, mert magyar.

Szentes Lázár is hozta a szokásos formáját – a kíméletlenül őszintét. A Diósgyőr edzője a Haladás elleni hazai 1:1 után szót ejtett a DVTK legnagyobb sztárjáról, Rudolf Gergelyről. A svédek elleni válogatott meccs hőse egyelőre nem villog Borsodban, amit Szentes így foglalt össze: „Rudolf Gergely egyelőre az építkezés fázisában van – finoman fogalmazva.” Rudolf fél éve, 2012 szeptemberében tért haza Görögországból a DVTK-hoz, ahol sérülése után november elején lépett először pályára. Most lassan március közepe van, és még mindig építkezik. Finoman fogalmazva.

A másik nagy sztár, a Brüsszelből Székesfehérvárra hazatérő Juhász Roland helyzete is furcsa. A Vácott rendezett Eger–Videoton (0:4) mérkőzésen Juhász végig a kispadon ült, a középső védőként szereplő Szekeres Adrián eközben duplázott. A meccs pikantériája, hogy a Vácnak és az Egernek azonos a tulajdonosa, s a találkozót azért rendezték meg a Dunakanyarban, mert az Eger stadionjában még mindig nem készült el a villanyvilágítás. Persze, Vácon sem jobb a helyzet. A Videoton negyedik gólját Kovács István szerezte – a tizenhatoson belülről leadott gurítása kiszakította a hálót, a gól után a labda vígan pattogott tovább a lelátó felé.

Az edzőket ezúttal sem kellett félteni. Kedvenc nyilatkozónk, Artner Tamás (Haladás) megint kitett magáért: „Azt gondolom, fergeteges, sőt olykor szikrázó mérkőzésen végeztünk döntetlenre a Diósgyőr otthonában.” A Kaposvár– Kecskemét (2:3) találkozó után pedig a hazaiak trénere, Prukner László adott kimerítő szakvéleményt: „Amibe a Kecskemét belerúgott, gól lett.”

S akkor egy kis foci. Már hétfőn elfogyott az összes jegy a vasárnap délutáni Fradi–Újpest derbire, s a tizennyolcezer nézőnek nem is kellett csalódnia. Nem volt ez egy Real–Barca vagy Inter– Milan, de legalább volt igazi hajtás és hangulat. A végeredmény 2:1 a Fradi javára, s akárcsak ősszel, most is az utolsó pillanatban szerezte meg győztes gólját a hazai csapat. A Fradi-drukkerek számára emlékezetes stadionbúcsúztatón két légiós (Somalia és Csukics) lőtt szédületes bombagólt Balajcza kapujába. Az Újpest számára csak az jelenthet vigaszt, hogy a csapat más képet mutatott, mint egy hete, a Paks elleni 0:6 után…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?