Fourcade tarolni akar

<p>Ma a vegyes váltók versenyével kezdődik meg a finn Kontiolahtiban a sílövő-világbajnokság.</p>

ELŐZETES

Két éve a cseh Nové Městóban a norvégok taroltak a világbajnokságon, összesen 11 érmet gyűjtöttek. Ebből négy aranyat Tora Berger vállalt, aki azonban már befejezte pályafutását. A női mezőnyből hiányozni fog az anyai örömök elé néző Anastasia Kuzmina is. Távollétükben a szakemberek elsősorban a Világkupa-éllovas fehérorosz Darja Domracseva és a hazai Kasia Mäkäräinen csatáját várják.

A szlovák Janka Gereková is képes lehet a jó eredményre, az idei szezonban négyszer is a top 10-ben végzett egy-egy Vk-versenyen, és meglepetést okozhat az universiadén három dobogós helyet szerző Paulína Fialková is. „Megmutattuk, hogy az idényben nem véletlenül állunk a tizedik helyen az országok rangsorában. Sok fog múlni a szerencsén, de nem stresszelünk, a vb is csak egy egyszerű verseny számunkra” – mondta Pavel Kobela, a négytagú szlovák női válogatott edzője.

A férfiaknál az utóbbi hónapok egyeduralkodója, Martin Fourcade Kontiolahtiban is éremhalmozásra készül. „Minden számban jó fényben akarok mutatkozni, a lehető legtöbb dobogós helyet akarom megszerezni – nyilatkozta a francia sílövő, aki 26 évesen 12 vb- és négy olimpiai éremnél tart. – De nem csak a norvég Emil Hegle Svendsennel fog kellenem csatázni, mivel az orosz Anton Sipulin, a szlovén Jakov Fak vagy a német Simon Schempp is jól teljesített az idei Világkupában, közülük bárkinek esélye lehet az első helyre.”

S ott lesz az indulók között a legendás norvég Ole Einar Björndalen is, aki a 16 évvel ezelőtti kontiolahti vb-n már dobogón állt, és most 40. vb-érmét szerezhetné meg Finnországban.

Az öt szlovák biatlonos közül Matej Kazártól várják a legjobb eredményt. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?