Fourcade felért a csúcsra

<p>Martin Fourcade még tavaly is élete legfrusztrálóbb emlékeként emlegette a vancouveri olimpiát. „Remélem, Szocsi után már túl tudok lépni ezen” – nyilatkozta akkor a francia sílövő. A szocsi téli olimpia tegnapi üldözéses versenye után bizonyára már nem fog a múlton bánkódni: Fourcade a Krasznaja Poljana-i Laura Komplexumban már az utolsó lövés után ünnepelhetett.</p>

KIKÜLDÖTT

MUNKATÁRSUNKTÓL

Fourcade a sprintben egyszer hibázott, és csak 6. lett. Ez sokkal jobb eredmény, mint a vancouveri 35. hely, de Fourcade így is csalódott volt. A győztes Ole Einar Björndalen mögött azonban mindössze 12 másodperc hátránya volt, ami nagy reményekre jogosította fel az üldözéses verseny előtt.

Björndalen idén újjászületett, nem látszik rajta, hogy 40 éves, futóformája fantasztikus. Az üldözéses versenyt is megnyerhette volna, ha eggyel kevesebbet hibázik – három rontással is negyedik lett, s csak 25 másodperccel (ennyi nagyjából egy büntetőkör) maradt el Fourcade-tól.

A Vk-éllovas francia Fourcade remekül összekapta magát a sprint után. „Többen mondták már, hogy mindig erősebb vagyok a vereségek után” – mondta már olimpiai bajnokként Fourcade. A húsz lövésből csak egyet rontott el, a második fekvő lövészetnél. Az állólövészetekre már előnnyel érkezett, és akkor sem remegett meg a keze, amikor az egész stadion ellene szurkolt. A biatlonban ugyanis a közönség nemcsak akkor ujjong, ha a kedvence célba talál, hanem akkor is, ha a kedvenc riválisa ront. A Laura Komplexum közönsége pedig értelemszerűen az oroszoknak drukkolt.

Fourcade-ot tegnap nem lehetett legyőzni. Ezt ő maga is érezte. „Nagyon magabiztos voltam, legyőzhetetlennek éreztem magam. Olyan voltam, mint egy síléces bokszoló. Nagyot küzdöttem a pályán” – nyilatkozta az olimpiai bajnok.

A cseh Ondřej Moravec teljesen más érzésekkel vágott neki a 12,5 kilométeres távnak. „Azt gondoltam, hogy ha az első tízben leszek, az már számomra jó eredmény. Pályafutásom során másodszor sikerült mind a 20 lövéssel célba találnom” – mondta Moravec a sajtótájékoztatón, és lopva kitörölt egy könnycseppet a szeméből.

Boldog volt a harmadik helyezett francia Jean Guillaume Beatrix is, aki a 14. helyről indult, de mivel csak egyszer hibázott, 11 helyet lépett előre. Egyszer ugyan éppen előtte zuhant egy nagyot az addig remekül haladó kanadai Le Guellec, de ez sem zökkentette ki: „A kanadai srác még elnézést is kért tőlem, pedig ezen a nehéz pályán nem ritkák az esések. Egyáltalán nem befolyásolt ez a kis incidens, csak a saját versenyemre koncentráltam.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?