Fortuna elpártolt tőlük

Pozsony. Nem éppen sikeres esztendőt zárt a szlovák labdarúgó-válogatott, csupán kétszer nyert, kétszer döntetlenezett és öt alkalommal vereséget szenvedett. Szerdán este Nagyszombatban, idei utolsó fellépésén 1:1-re játszott Ukrajnával.

Andrej Sevcsenko (balról) Leitner és Petráš mellett kapura tör a Szlovákia–Ukrajna (1:1) találkozónTASR-felvételHiába futballozott a találkozó nagy részében fölényben a Jurkemik-legénység, nem sikerült nyernie. Ahogy már megszokhattuk, ismét óriási egyéni hibából szereztek gólt a vendégek. Ezúttal a Görögországban légióskodó Juraj Buček kapus bakizott, a nehéz talajú pályán kiejtette Sevcsenko szabadrúgását, s Melascsenkónak nem okozott problémát a hálóba találnia.

A vendégektől valamivel többet vártunk, a szupersztárnak számító Andrej Sevcsenkónak voltak felvillanásai, nem csoda, hogy többek között a Real Madrid érdeklődik iránta. Állítólag Figót adnák érte cserébe a Milannak...

Helytállt a védelem, az újonc Klimpl teljesítményén egyáltalán nem érződött, hogy először szerepel a nemzeti csapatban. Dzúrik, Hlinka és Leitner hasznosan játszott. Korábban gyakran a középpályán akadozott a szlovák gépezet, a nagyszombati meccs kivételnek számított. A Pinte, Karhan, Petráš, Michalík összeállítású négyes felülmúlta az ukránok hasonló formációját. A prágai Spartában futballozó Michalík igyekezett betölteni a játékmesteri szerepkört, többször parádés labdákkal szöktette társait. Ismét csalódást okozott a csatársorban Ľuboš Reiter, az olomouci támadó címeres mezben csupán árnyéka önmagának. A helyére beállt Jozef Kožlej új színt vitt a játékba, gyakran hozta zavarba a védőket. Sokszor csupán szabálytalanság árán tudták szerelni, az egyik ilyen belépő után következett a büntető, amelyet Karhan – a kapufa segítségével – értékesített. Benčík sokat mozgott, ám a hajrára elfáradt.

LADISLAV JURKEMIK vezetőedző érthetően csalódott volt a mérkőzés után: „Sajnos, ismét a hajrában engedtük ki kezünkből a győzelmet. Védenceim jól játszottak, a helyzetek alapján biztosan kellett volna nyernünk. Annak ellenére, hogy az angolok elleni csapatból öten hiányoztak, s azért észrevehető volt. A mezőnyben ügyesen kombináltunk, s a mély talajú pályán többször sikerült zavarba hoznunk a vendégek védőit. Nagyon bosszant, hogy zsinórban negyedszer nagy árat fizettünk a meccs végén elkövetett egyéni hibáért. Eredetileg úgy terveztem, hogy König kapus kezdi a meccset, ám mivel sérüléssel bajlódik Buček kapott bizalmat. Annak örülök, hogy végig sportszerű összecsapást hozott a kilencven perc. Egyébként úgy érzem, Fortuna istenasszony az idén teljesen elpártolt tőlünk, remélem, jövőre több szerencsénk lesz.”

LEONYID BURJAK, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya így értékelt: „Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, elsősorban azért, mert több kulcsemberünk hiányzott. Sevcsenko ismét igazi vezéregyéniségnek bizonyult. A játék képe alapján igazságos eredmény született.”

MIROSLAV KARHAN: „Kezdettől fogva elszántan küzdöttünk, igyekeztünk nagy iramot diktálni. Sajnos, a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan ismét pár perccel a befejezés előtt gólt kaptunk.”

JURAJ BUČEK: „A vártnál jóval kevesebb dolgom volt, rendkívül sajnálom, hogy hibámat követően egyenlítetek az ukránok. Nem mentségként mondom, Sevcsenko távoli lövése felpattant előttem, így is hárítanom kellett volna...”

ANDREJ SEVCSENKO: „Elégedett vagyok a döntetlennel. Elismerem, a mozgékony hazaiaknak több lehetőségük akadt, de a futballt gólra játsszák.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?